25 / 04 / 2024

Ünlüler gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ünlüler gayrimenkule yatırım yapıyor!

Türkiye'nin en çok kazanan sanatçıların mal varlıkları incelendiğinde, önemli bir bölümünün gayrimenkul yatırımlarına yöneldiği gözleniyor. İşte Sibel Can, Tarkan, Orhan Gencebay, Bülent Ersoy'un yatırım tercihleri...



TARKAN


Beykoz Öğümce Köyü`nde çiftlik, Tarabya Sümer Korusu`nda 2.1 milyon TL değerinde villa, Arnavutköy`de tarihi köşk, Newyork`ta daire (Manhattan`da 1999 yılında `mortgage` sistemiyle 450 bin dolara aldığı dairenin değeri 4 milyon dolara ulaştı. Sanatçı yüzde 5 gibi düşük bir faiz oranıyla satın aldığı dairenin borcunu toplam 24 yılda ödeyecek), Los Angeles`ta studio daire, iki cip, bir otomobil. ..



ORHAN GENCEBAY:


Baltalimanı`nda yalı dairesi, Etiler`de iki daire, Bodrum`da villa, Unkapanı`nda ofis, Etiler`de villa, Mercedes otomobil, Suziki otomobil, bankada hatırı sayılır para. ..



BÜLENT ERSOY:


2002 model spor Mercedes otomobil, Marmaris`te bir koy, Marmaris`te bir daire, Marmaris`te bir benzin istasyonu, 5 adet inşaat iş makinesi, Bodrum`da bir villa, Antalya`da bir daire, İstanbul`da bir daire, Fenerbahçe`de bir sauna, 700 bin YTL değerinde mücevher, Vizon kürk, Çinçila kürk. .. 


TÜRKAN ŞORAY:


Etiler-Boğaz sırtlarında bir villa, Beşiktaş`ta bir iş hanı, 2003 model bir otomobil. ..


SEZEN AKSU:


Sarıyer`de villa, Kanlıca`da villa, Bodrum`da villa, Ankara`da daire, İzmir`de iki daire, iki at, bir cip, İki otomobil, bankada nakit para. ..


SİBEL CAN:


İstanbul`da 50 daire, Nakkaştepe`de, Levent`te villa, Bodrum`da 2 villa, Miami`de villa, yarış atı, 1 cip, otomobil, bankada hatırı sayılır nakit. ..


GÜLBEN ERGEN


50 tane ticari taksi, Feneryolu`nda daire, Antalya`da iki daire, Zekeriyaköy`de villa. ..


HÜLYA AVŞAR:


Sarıyer`de köşk, Ayvalık`ta yazlık, Ayvalık`ta zeytinyağı fabrikası, konfeksiyon fabrikası, Tarabya Nurol Sitesi`nde bir daire, Riva`da arazi, Etiler`de daire, Londra`da Docklands Canary Wharf`ta şehrin en yüksek rezidansı `Pan Peninsula Tower 1`de bir daire, iki cip, bir otomobil, bankada yüklü bir nakit. ..


CEM YILMAZ:


Levent`te bir villa 1 milyon dolar değerinde bir tekne (Bu sene aldı), Çeşme`de villa, bir benzin istasyonu, Bentley otomobil, 2005 model ve 300 bin euro değerinde, 3 Maxi Scooter motosiklet, 1 Mini Cooper, 1 antika Anadol, 1 cip, 3 Porsche (Toplam değeri 1 milyon YTL), Mini Cooper`ın son modeli Sidewalk (652 bin dolarlık fiyatıyla 2004 yılının en pahalı otomobili olarak lanse edilen Ferrari Enzo sipariş eden Yılmaz, bu girişimi basına yansıyınca aracı almaktan vazgeçmişti.) ..


KENAN İMİRZALİOĞLU:


İstanbul Tarlabaşı, Gümüşsuyu, Cihangir ve Galata'da birçok apartmanı olan ve son olarak Cihangir'de butik otel açmak için yeni bir bina alan İmirzalıoğlu'nun gayrimenkullerinin toplam değerinin 30 milyon lirayı bulduğu söyleniyor.


ERKAN PETEKKAYA:


1993'ten beri kadrolu devlet tiyatrocusu olan Erkan Petekkaya, Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde canlandırdığı Ali Kaptan rolüyle 7'den 70'e tanınır hale geldi. Ünlü oyuncu, uzun yıllardan beri hayalini kurduğu kasap dükkanını geçtiğimiz yıl Beykoz'da açtı. Mest Et kasap dükkanı ile Petekkaya'da ticarete atılan ünlüler kervanına katıldı.



KENAN DOĞULU:


Yaptığı albümler, verdiği konserlerle Türkiye'nin en büyük pop yıldızlarından biri olan Kenan Doğulu'nun eğitim için erken yaşta gittiği ABD'de çeşitli yatırımları bulunuyor. Doğulu'nun, yılın yarısını geçirdiği Los Angeles'ta Ken Love Yourself adlı bir giyim mağazası bulunuyor. Sadece patronluk değil aynı zamanda tasarımcılığa da el atan şarkıcı, aynı zamanda bir yapım şirketi sahibi.


TUBA BÜYÜKÜSTÜN


Ekranların popüler isimlerinden Tuba Büyüküstün, oyunculuktaki başarısını ticarete taşıdı. Dizi ve sinema filmlerinden kazandığı tüm gelirini 'Baykon Endüstriyel Tartım Sistemleri' ve 'İstron Elektronik Teknolojileri' adlı iki firmaya yatıran başarılı oyuncu, annesi ve babasıyla kurduğu şirketin yurt dışına açılmasını sağladı. Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan'da şubeler açan Büyüküstün, gözlerini Ortadoğu'ya çevirdi. Arap ülkelerinde gördüğü ilgi sayesinde şirketinin başarılı olacağına inanan oyuncu, Dubai ve Suriye gibi yerlerde şirketinin faaliyet göstermesi için de düğmeye bastı.


ÇAĞLA ŞİKEL:

Ulus`ta bir ev, Range Rover marka cip, bankada hatırı sayılır nakit. 


NEFİSE KARATAY:


Gökçeada`da ev, Erenköy`de daire, Range Rover cip.


KAYAHAN:


Acar sitesinde villa, Gömeç`te villa, Etiler`de daire, bir cip, bir otomobil, bankada hatırı sayılır nakit.



TUĞBA ÖZAY:


Suzuki bir motosiklet, 1999 model cip, Antalya`da bir milyon YTL değerinde 13 dönüm çiflik, İstanbul`da villa, bankada hatırı sayılır nakit.



Vatan




Geri Dön