20 / 04 / 2024

Ünye Belediyesi'nden 3 yeni park!

Ünye Belediyesi'nden 3 yeni park!

İlçeye yeni parklar kazandırmaya devam eden Ünye Belediyesi 3 yeni çocuk parkı daha inşa etti.





2017 yılına hızlı başlayan Ünye Belediyesi ilçenin 85 mahallesinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanında sosyal alanlara da büyük önem veriyor. Çocuklara olan düşkünlüğü bilinen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın talimatıyla Ünye’nin kent merkezi dahil tüm mahallelerine sosyal alanlar ve çocuk parkları inşa ediliyor.


Yeni nesil oyun gruplarının yer aldığı çocuk parklarında çocuklar hem oyun oynama hem de fiziksel gelişme imkânını buluyor.


Ünye Atatürk mahallesinde çalışmaları yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar bu çerçevede yapımı tamamlanan ve devam eden çocuk parklarını da ziyaret etti. “Onların yüzünde ki gülümseme her şeye bedel” diye konuşan Başkan Çamyar, “Sağlıklı nesiller yetiştirmek anlamında çocuklarımız toprakla buluşturup, bu konsepti içeren oyun parkları yapma gayreti gösteriyoruz. Şehirleşmenin getirdiği olumsuzluklardan bir tanesi de çocukların oyun alanlarından yoksun hale geliyor olması. Bu nedenle biz son dönemde yeni imar planlarımızda düzenleme ortaklık payından onların oynayabileceği yeşil alanları ve parkları da ayırmaya özen gösteriyoruz. Önceden yapılaşan yerlerle ilgili de mevcut parkları yeniliyoruz. Ünye’mizde toplam 86 parkımız var. 2017 yılı içerisinde kısa bir zaman diliminde Fen İşleri Müdürlüğümüz 13 çocuk parkı inşa etmek suretiyle rekor kırmış oldular. Çocuklarımız için hayırlı olsun” dedi.


Başkan Çamyar, ayrıca yapımı tamamlanan Atatürk mahallesi Anafartalar cami çevre düzenlemesi ile Yalı kilisesi ve Ortayılmazlar Mahallesi Muhtar evi çevre düzenleme çalışmalarını da inceledi. 



Ünye Belediyesi






Geri Dön