29 / 03 / 2024

Ünye Demokrasi Meydanı 15 Temmuz'a yetişecek!

Ünye Demokrasi Meydanı 15 Temmuz'a yetişecek!

Ünye’de eski Pazaryeri’nin olduğu alanda yapımına başlanan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar son sürat devam ediyor.




Ünye’de eski Pazaryeri’nin olduğu alanda yapımına başlanan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Ünye’nin ikinci meydanı olacak olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir yandan hafriyat  çalışmaları devam ederken diğer yandan da otopark kısmında betonlama çalışmaları sürüyor. Belediye meclis üyeleri ile birlikte inşat alanında incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, projenin 15 Temmuz 2018 tarihinde hizmete açılacağını belirtti.


Başkan Çamyar konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı, “Ünye’mizi 21. Yüzyıla yakışan bir kent haline getirmek için ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bir taraftan Saray Hamamı’nın, Orta Çarşı’nın Üniport’un açılışı için gün sayarken diğer taraftan da Ünye’mize yakışan projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Üzerinde bulunduğumuz alan Ünye’mize kazandıracağımız dev projelerden bir tanesi olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı. Müteahhit firma çok hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Burası kademeli bir şekilde bir taraftan üst yapısı yapılırken bir taraftan da hafriyatı alınıyor. Hafriyat çalışmaları %60 oranında sonuçlandırıldı. Duvarla beraber çıkılarak otopark katı atılmış olacak. 2018 yılının 15 Temmuz'unda açılışa hazır hale getirilmiş olacak.”


İçerisinde Kültür Sarayı, 400 araçlık kapalı otoparkı ile hem meydan hem iş merkezi niteliği taşıyacak olan projenin bittiğinde bir cazibe merkezi haline geleceğini de söyleyen Başkan Çamyar, “ Bu alanın bir kısmında 250 esnafımız pazarcılık faaliyetini yürütürken diğer kısmı ise atıl bir vaziyette duruyordu. Burası tamamlandığında Karadeniz Bölgesi'nde cazibe merkezi olabilecek niteliği taşıyacak olan bir alan. Bu alanda yer alacak Kültür Sarayı için de gün sayıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda  Ankara  ziyaretimizde hem Kültür ve Turizm Bakanımıza konuyu ilettik hem de genel müdürümüz ve daire başkanımızla görüşmüştük. Kasım ayı içerisinde ihaleye çıkmayı planlıyorlar. İnşallah 2019 yılına kadar onun da kaba inşaatının bitirileceğini düşünüyorum” diye konuştu.



Ünye Belediyesi



Geri Dön