29 / 03 / 2024

Ünye Kalesi'nde kazı çalışmaları 2017'de başlıyor!

Ünye Kalesi'nde kazı çalışmaları 2017'de başlıyor!

Ünye’de devam eden çalışmalar ve projelerle ilgili Ankara’da önemli görüşmelere imza atan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, verimli sonuçlarla döndü. Dönüşte ayağının tozuyla basın açıklaması yapan Başkan Çamyar’ın ilk müjdesi Ünye Kalesi ile ilgiliydi.




Ünye’de devam eden çalışmalar ve projelerle ilgili Ankara’da önemli görüşmelere imza atan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, verimli sonuçlarla döndü. Dönüşte ayağının tozuyla basın açıklaması yapan Başkan Çamyar’ın ilk müjdesi Ünye Kalesi ile ilgiliydi.


ÜNYE KALESİNDE KAZI ÇALIŞMALARI 2017 YILINDA BAŞLIYOR


Ankara’da Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’la görüşen Belediye Başkanı Çamyar, “Görüşmelerimiz çerçevesinde kazı çalışmalarına başlayacağımızı ifade edebilirim. Ünye Kalesi ilçe turizmi için önemli değerlerden bir tanesi. Kalede bürokratik altyapı hazırlamak için yaklaşık 2,5 yıldır mücadele veriyoruz. Öncelikle hazine arazisinin devrini almıştık, ardından orman arazisinin devrini tamamladık. Sonunda ise şahıs arazisi ile ilgili kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Son olarak Samsun Arkeoloji Bölüm Başkanı ile Ordu Kurul kalesinde çalışma yürüten Yücel hocamızı bölgeye davet etmiştik. Ankara’da ise Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ile yaptığımız görüşmede özel kazılarda Bakanlar Kurulu kararı gerektiği için Müzeler Müdürlüğü üzerinden bu kazı faaliyetlerinin daha çabuk yürüyeceği mutabakatına vardık. Böylece 2017 yılı içerisinde bakanlıkta herhangi bir prosedüre takılmazsak kazı çalışmalarına başlayacağız” dedi. 


KÜLTÜR SARAYI PROJE İHALESİ EKAP’A GİRİYOR


Ünye Kültür Sarayı ile ilgili de önemli bir süreci geride bıraktıklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Kültür bakanlığı uzun süredir yatırımları durdurmuştu. Ünye Kültür Sarayının yapımı ile ilgili proje ihalesi bir hafta içerisinde EKAP’a girmiş olacak. Yaklaşık 4-5 aylık bir zaman dilimi içerisinde proje çizimi tamamlanıp 2017 yılının ortalarına doğru ihaleye çıkmayı planlıyorlar” diye konuştu.


TABAKHANE DERESİ KAMULAŞTIRMA ve ÜNYE AKKUŞ YOLU İLE İLGİLİ GELİŞMELER


Ünye’de kamulaştırma ve Ünye – Akkuş yolu çalışmaları ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü ile de görüşmelere yapan Başkan Çamyar, “Hem tabakhane deresinin orada ki kamulaştırma süreci ile alakalı görüşmeler yaptık ve Ulaştırma Bakanımızın konudan da haberi var. O bölgede batı aksının yolunun açılabilmesi için yaklaşık 10 milyon liralık bir kamulaştırma ile 28 binanın yıkılması gerekiyor” dedi.


Ayrıca, Ünye Akkuş yolu ile ilgili de bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye- Akkuş yolunun mevcut güzergâhının düzeltilmesi ile ilgili talebimizi ilettik. Aldığımız bilgilere göre 3 ay içerisinde proje çalışmaları başlayacak ve bununla ilgili yatırım programına teklif edilecek. Orada ki proje çalışmalarının uzamasının ana sebebinin güzergâhın çok zor olması ve 18 kilometrelik kısmının çeşitli sayıda tünelle geçilecek olması olduğu belirtildi. Ayrıca projede 23 adet viyadük de çalışılıyor. Bu nedenle proje hazırlama süresinin uzadığı belirtildi” diye konuştu.


ÇAMYAR, “ MİLLETVEKİLLERİMİZLE ÜNYE’DE Kİ ÇALIŞMA VE PROJELER ÜZERİNE İSTİŞAREDE BULUNDUK”


Ankara ziyaretinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret eden ve özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi akşamı saldırı gerçekleştirilen meclis binasını da inceleme fırsatı bulan Başkan Çamyar, ziyarette Ordu milletvekilleri ile de Ünye’de ki çalışma ve projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretin faydalı olduğunun altını çizen Başkan Çamyar, milletvekillerine teşekkür etti. 


 


ÜNYE BELEDİYESİ’NE 2 ÖNEMLİ DEVİR VE TAHSİS


Ankara’da Milli Emlak ile de önemli görümeler yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Milli Emlak genel Müdürlüğünde 2 konumuz var. Bunlardan birincisi Tabakhane kıyısında bulunan ve minibüs garajı olarak planladığımız yerde ki arsanın Ünye Belediyesi’ne devri ile ilgili orada bulunan belediyemize ait olan arsayı birleştireceğiz, bir diğeri ise Sağlık Ocağını orada ki 112’nin olmuş olduğu binanın Ünye Belediyesi’ne takas yoluyla devri. O binanın önünde bulunan kuyumcular, eczacılar olmak üzere orada ki dükkânlar da Ünye Belediyesine ait. Bu takasla birlikte o alanın tamamını tek parsel haline getirip, ilerleyen zamanlarda orada da bir yıkım faaliyeti gerçekleştirmiş ve o bölgeye de güzel bir bina projesi çalışacağız. Bunlardan bir tanesi için bakanlar kurulu onayı gerekiyor ve şu an imza aşamasında. Bir tanesi de biz Ankara’dan dönmeden imzalanarak ordu Defterdarlığına gönderildi “ dedi.


BAŞKAN ÇAMYAR, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNİ ZİYARET ETTİ


Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ’de ziyaret ettiklerini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, burada da bir dizi önemli görüşmeler yaptı. 


Ünye Belediyesi



Geri Dön