20 / 04 / 2024

Üretici ile market arasındaki fiyat farkı katlanıyor

Üretici ile market arasındaki fiyat farkı katlanıyor

Girdi maliyetleri ve enflasyon nedeniyle zamların önü alınamıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, Eylül ayında maydanoz fiyatı 3,5 kat, marul fiyatı 3,3 kat, domates ve limon fiyatı 3,2 kat, elma fiyatı ise 3 kat daha pahalıya tüketiciye satıldı. 



Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Eylül ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklarıyla ile girdi fiyatlarındaki artışı yorumladı. 

Buna göre, Eylül ayında maydanoz demeti 3,5 kat, marul fiyatı 3,3 kat, domates ve limon fiyatları 3,2 kat, elma ise 3 kat daha pahalıya tüketiciye satıldı.

Üreticide 1 lira 36 kuruş arası olan maydanoz 4 lira 80 kuruşa satıldı, 3 lira 79 kuruş olan marul 12 lira 55 kuruşa satıldı. Öte yandan 5 lira 30 kuruş olan domates 16 lira 93 kuruşa satılırken, 6 lira 67 kuruş olan limon 21 lira 23 kuruşa, 4 lira 60 kuruş olan elmalar ise ortalama 14 lira 3 kuruşa markette satıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön