16 / 04 / 2024

Urla Kum Denizi projesi tamamlandı!

Urla Kum Denizi projesi tamamlandı!

Yaklaşık 1 kilometrelik sahil bandındaki su oyunları park ile spor, yürüyüş ve çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, duş-soyunma odaları, kafeteryalar ve yeşil alanlar, vatandaşlardan tam not aldı.




Urla’ya çok yakıştı  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Urla  Kum Denizi sahilini çeşitlenmiş aktivitelerle modern bir plaj olarak yeniden düzenledi. Yaklaşık 1 kilometrelik sahil bandındaki su oyunları park ile spor, yürüyüş ve çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, duş-soyunma odaları, kafeteryalar  ve  yeşil alanlar, vatandaşlardan tam not aldı. 

 

Günübirlik deniz keyfi için Urla Yassıcaada’da konuklarını ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, turistik ilçeye yeni ve özgün bir çekim merkezi daha kazandırdı. Urla Kum Denizi Sahili’ndeki 950 metrelik sahil bandı, engelsiz ve modern bir plaj olarak düzenlenerek bayram öncesi İzmirliler’e armağan edildi. Urlalılardan tam not alan sahil düzenlemesini yerinde inceleyen  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların mutluluğuna ortak oldu.  


Kum Denizi Plajı’nda neler var?

Urla’da Atatürk Mahallesi Kum Denizi bölgesinde  950 metre uzunluğunda, yaklaşık  65 bin metrekarelik sahil bandında oluşturulan dev rekreasyon alanı "engelsiz" olarak projelendirildi ve uygulandı. Kum Denizi Plajı’na gelen yaşlı, engelli tüm vatandaşların denize daha rahat girebilmesi için denize  kadar uzanan rampalar yapıldı. Plajın rahat ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için güneşlenme alanları, tam otomatik WC'ler, duş ve soyunma kabinleri, yeme içme birimleri ve 300 araçlık otopark da engelsiz tasarım kriterlerine uygun olarak uygulandı. Bunların yanında sportif faaliyetler için de alanı baştan başa kateden bisiklet yolu, spor aletleri ve tırmanma iplerinin bulunduğu alanlar oluşturuldu.

Peyzaj düzenlemeleri ile de dikkat çeken Kum Denizi Plajı giriş ve çıkışındaki dere üzeri köprüleri de baştan aşağı yenilendi. İzmirlilerin çok amaçlı olarak kullanabileceği Kum Denizi Plajı Rekreasyon Alanı yaklaşık 7.5 milyon liraya mal oldu. 

 



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön