20 / 04 / 2024

Urla Villaları imar planına iptal davası açılacak!

Urla Villaları imar planına iptal davası açılacak!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Urla İlçesi'ndeki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villaların olduğu Urla Villaları'nı kapsayan imar planlarının iptali için dava açacaklarını söyledi.



TMMOB  İzmir  İl Koordinasyon Kurulu, İzmir'in Urla İlçesi'ndeki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villaların olduğu Urla Villaları'nı kapsayan imar planlarının iptali için dava açacaklarını söyledi. 


Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nde, dün düzenlenen basın toplantısında villaların bulunduğu alanın SİT derecesinin düşürülmesinin iptali için açılan dava sürerken, Bakanlığın yaptığı imar planının, 'hukuku yanıltmak ve kaçak olarak yapılan villaları yasallaştırmak amaçlı olduğunu' belirtildi. 


TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Özlem Şenyol Kocaer, Urla villalarını kapsayan planın, korunan alanlarda hazırlanacak planlara dair yönetmelik hükümlerine uygun hazırlanmadığını söyledi. Urla villalarının bulunduğu alanın, Bakanlığı'nm 2014 tarihli Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı'nda tarım alanı olarak belirlendiğine dikkat çeken Kocaer, "Urla'da 16 kaçak yapının ruhsatlı hale getirilmesi ve korunması gerekli bu doğal alanımızı yok etme girişimleri, son noktasına kadar zorlanmış ve hukuk, mevzuat adeta bu çirkin duruma alet edilmiştir" dedi. Avukat Şehrazan Mercan da villaları mevzuata uygun hale getirmeye yönelik plan kararları ve mevzuat değişiklileriyle karşı karşıya olduklarını belirterek, konunun hukuki takibini yapacaklarını gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceklerini söyledi.


Evrensel





Geri Dön