24 / 04 / 2024

URTİM Türk inşaat sektörüne eleman yetiştirecek!

URTİM Türk inşaat sektörüne eleman yetiştirecek!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri ile Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.  İnşaat sektöründe nitelikli iş gücü için imzalanan protokole göre şirket öğrencilere 37 yıllık deneyimini aktaracak. 



URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri inşaat alanında nitelikli iş gücü için  Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Şirket öğrencilere 37 yıllık deneyimini sözlü ve uygulamalı olarak aktaracak. 


Protokol, İSOV yönetim kurulu toplantısı öncesi İstanbul Sanayi Odası ve Vakfı Başkanı Erdal Bahçıvan, vakıf üyeleri, URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar ve Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü  Atilla Altuntaş’ın katılımlarıyla imzalandı.


URTİM, Zincirlikuyu İsov Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde müfredat kapsamında dersler verecek. Şirket ayrıca iş birliği kapsamında seminerler düzenleyip atölye ve laboratuvar çalışmaları yaparak sektörel birikimini meslek lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine aktaracak.

 
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan bu iş birliğinin gençlere destek vereceğini söyledi. İSO Başkanı, "URTİM’in uzun yıllardır sektörde edindiği tecrübe ve bilgi birikimlerini öğretmen ve öğrencilerimizle paylaşması büyük fayda sağlayacaktır. Gerçekleştirmeyi planladıkları eğitim modeli ile sektöre daha kalifiye bireyler yetiştireceklerine inanıyorum. Bu işbirliğinin takipçisi olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

UZUN SOLUKLU BİR İŞBİRLİĞİ OLACAK

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, "Laboratuvar çalışmaları için endüstriyel kalıp ve iskele sistemlerimizle destekleyeceğimiz lise ile uzun soluklu bir işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu işbirliğimizi çeşitlendirmek için de çalışacağız."

 

Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atilla Altuntaş hedeflerinin kaliteli öğrenci yetiştirip inşaat sektörüne kazandırmak olduğunu ifade ederek; 
"Eğitim bizim için en önemli olan nokta. URTİM bize bu noktada da destek verecek. Hedefimiz kaliteli öğrenci yetiştirip Türk inşaat sektörüne kazandırmak. Okul olarak  alanında iyi yetişmiş öğrenciler mezun etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


Geri Dön