19 / 04 / 2024

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılıyor!

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılıyor!

Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'nin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etü



Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin, Taşyaran Vadisi'nin turizme kazandırılması için 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etüt çalışmalarının tamamlandığını, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun onayını beklediği söyledi. 


Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'ndeki taşların yüzlerce yıldır akan su tarafından oyulması ve birbirinden ilginç şekiller alması nedeniyle halk arasında 'Taşyaran' adı verilen bölgenin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 


Taşyaran Vadisi'nin turizme kazandırılarak bölgeye turist çekilmesinin hedeflendiği proje, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sunuldu. Bakan Eroğlu'nun onayı beklenirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin projeyle ilgili bilgiler verdi. Taşyaran Vadisi, jeolojik açıdan çok ilginç ve özel bir alan olduğuna dikkati çeken Tekin, "57 hektarlık alanda üç bölümde uygulanacak Tabiat Parkı Projesi'nin etüt raporunu hızla tamamlayarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne sunduk. Bakanımızın onayının ardından hemen saha çalışmalarına başlayarak, bölgeyi turistik bir cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz" dedi. 



Yeni Devir



Geri Dön