19 / 04 / 2024

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılacak!

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılacak!

Uşak Valisi Seddar Yavuz, Taşyaran Vadisi'nin tanıtımı için bir dizi proje hazırladıklarını söyledi. Vali Yavuz, vadide incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.



Uşak Valisi Seddar Yavuz, Taşyaran Vadisi'nin tanıtımı için bir dizi proje hazırladıklarını söyledi.

Vadide incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Yavuz,  bölgenin turizme kazandırılması için çaba harcayacaklarını belirtti.


Suyun taşlar üzerinde yüzlerce yılda oluşturduğu izlerle şekillenen vadinin herkes tarafından görülmesi gereken bir yer olduğunu anlatan Yavuz, keşfedilmeyi bekleyen tabii güzelliğin bir an önce gün yüzüne çıkarılması gerektiğini kaydetti.Milyonlarca yılda oluştuğu tahmin edilen vadinin tanıtımı ve bölgede yürüyüş yolları yapılması için çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Yavuz,  şöyle konuştu:

"Bölgenin tanıtımı için bir dizi proje hazırlıyoruz. Jeoloji mühendislerimiz kayaların dayanıklılığı konusunda bir etüt yapacaklar. Bu alanı turizme kazandırmak konusunda kararlıyız. Ancak bununla ilgili jeoloji raporlarının hazırlanması gerekiyor. Bunun ardından başta güvenlik olmak üzere, ulaşım, dinlenme, alışveriş gibi konularda altyapının oluşturulması için çalışmaların ivedi bir şekilde tamamlanmasını sağlayacağız."



Habertürk


Geri Dön