20 / 04 / 2024

Üsküdar Belediyesi borçları yüzünden mülklerini mi sattı?

Üsküdar Belediyesi borçları yüzünden mülklerini mi sattı?

Üsküdar Belediyesi'nin borçları nedeniyle mülk satışı gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, Üsküdar Belediyesi'nin borçları nedeniyle mülk satışı gerçekleştirdiği iddiasına ilişkin soru önergesi verdi. Sütlü, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sütlü, ''Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

Sütlü, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Üsküdar Belediyesi'nin bankada 234 milyon 509 bin TL parası olmasında rağmen sürekli vergi ve SGK borçları için belediyenin mülk sattığı kamuoyu ve basına yansımıştır.''

Üsküdar Belediyesi borçları yüzünden mülklerini mi sattı?

CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü'nün soruları:
1-Üsküdar Belediyesinin SGK ve Vergi borçları nedeniyle daha önce de kamuoyuna ve basına yansıyan bilgiler doğrultusunda mülk satışı gerçekleştirdiği doğru mudur? 

2-Yıllık bütçesinden SGK ve Vergi ödemeleri için ayrılan bütçe yeterli olmamış mıdır? Bu bütçe ne kadardır? 

3-Görevi süresi boyunca Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen toplam kaç araziyi borçlar sebebiyle satmış ve ya başka kurumlara, şahıslara devretmiştir?

4-Satılan, devredilen mülkler ve araziler üzerinde Camii ve Üsküdarlı yurttaşların kullanması üzerine yapılmış mülkler bulunmakta mıdır? 

5-Kasasında 234 milyon 509 bin TL olan Üsküdar Belediyesi borçlarını neden bu bütçe ile karşılamak yerine mülk satışı ve ya devrine yönelmiştir? 

6-Bakanlık olarak söz konusu iddialar hakkında bir inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön