24 / 04 / 2024

Üsküdar Belediyesi'nden büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde 49 adet iş yeri satıyor!

Üsküdar Belediyesi'nden büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde 49 adet iş yeri satıyor!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı 49 adet iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alıyor. İşte detaylar...



TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığından:
1-İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Mimar Sinan (Tembel Hacı Mehmet) Mahallesi, 446 ada, 126 parsel sayılı, İmar planında Kentsel ve Bölgesel İş Merkezi alanında kalan, Mülkiyeti Belediyemize ait Mimar Sinan Çarşısında bulunan ve aşağıdaki tabloda nitelikleri belirtilen bağımsız bölümlerin, 5393 sayılı Belediye Kanununun 69. maddesi ve 03.10.2018 tarih ve 103 sayılı Belediye Meclis Kararı ile kabul edilen Üsküdar Belediyesi Arsa, Konut ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Yönetmeliğin 15.maddesi uyarınca açık arttırma yöntemiyle ihale ile satışı yapılacaktır. 


Üsküdar Belediyesi nden büyük fırsat! İstanbul un göbeğinde 49 adet iş yeri satıyor!

Üsküdar Belediyesi nden büyük fırsat! İstanbul un göbeğinde 49 adet iş yeri satıyor!

Üsküdar Belediyesi nden büyük fırsat! İstanbul un göbeğinde 49 adet iş yeri satıyor!

Üsküdar Belediyesi nden büyük fırsat! İstanbul un göbeğinde 49 adet iş yeri satıyor!

2- İhale Üsküdar Belediye Encümen Salonu’nda;
a) 1. Bodrum Katta bulunan bağımsız bölümler, 27.06.2022 tarihinde Pazartesi günü sırasıyla saat 09:30-14:50 saatleri arasında,
b) Zemin Katta bulunan bağımsız bölümler, 28.06.2022 tarihinde Salı günü sırasıyla saat 09:30-16:00 saatleri arasında,
c) 1. Normal Katta bulunan bağımsız bölümler 29.06.2022 tarihinde Çarşamba günü sırasıyla saat 09:30-15:00 saatleri arasında,
d) 2. Normal Katta bulunan bağımsız bölümler 30.06.2022 tarihinde Perşembe günü sırasıyla saat 09:30-15:30 saatleri arasında,
e) Çatı Katında bulunan bağımsız bölüm 01.07.2022 tarihinde Cuma günü sırasıyla saat 10:00’da, Üsküdar Belediye Encümeni’nce yapılacaktır.
3- Taşınmaz mal satış şartnamesi Üsküdar Belediyesi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden görülebilir ve 200-TL (İkiyüzTürkLirası) ücret karşılığında satın alınabilir. Ayrıca www.uskudar.bel.tr adresinden taşınmaz mal satış şartnamesine ulaşılabilir.
4- İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI
a) İstekliler söz konusu Taşınmazların satış ihalesine katılacakları her Bağımsız Bölüm için nakit 50.000,00-TL (EllibinTürkLirası) geçici teminat bedelini yatırdığına dair makbuzu ibraz edecektir. İhaleyi kazanan isteklinin taşınmazı satın almaktan vazgeçmesi durumunda teminatı iade edilmez, irat kaydedilir.
b) İhaleye iştirak edecekler ihalesine katılacağı her bağımsız bölüm için bedeli karşılığında şartname satın almak zorundadır.
c) Gerçek kişiler için Nüfus Cüzdanı sureti ve İkametgah Belgesi,
d) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge ve kayıtlı olduğu Vergi Dairesi ve numarası, teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri,
e) İsteklinin ortak girişim olması halinde şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesi,
f) Ülkemizde yabancıların mülk edinmesi konusunda yasal mevzuat dahilinde herhangi bir engelleyici hüküm bulunmaması koşulunda TC uyruğunda olmayan yabancıların ihaleye iştirak etmesi halinde verecekleri her türlü teminatlarda (Geçici, vs. gibi) yerli bankalar veya özel finans kurumlarının kontrgarantisi (Counterguarantee) istenecektir. Ayrıca bu yabancı istekliler idareye sunacakları her türlü belgeleri, yeminli tercüman bürolarında Türkçeye çevirmek zorundadır.
g) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin yetkisinin bulunduğu noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli beyannamesi.
h) Şirket ya da şahıslardan istenen belgelerin asıl olması gerekmektedir.
5- Taşınmazın satış ihalesine teklif verecekler; ihale zarflarını yukarıda ve şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte satış şartnamesinde belirtilen maddelere uygun olarak hazırlayarak;
a) 1. Bodrum Katta bulunan bağımsız bölümler için 24.06.2022 tarihinde Cuma günü saat 16.00’ya kadar,
b) Zemin Katta bulunan bağımsız bölümler için 27.06.2022 tarihinde Pazartesi günü saat 16.00’ya kadar,
c) 1. Normal Katta bulunan bağımsız bölümler için 28.06.2022 tarihinde Salı günü saat 16.00’ya kadar,
d) 2. Normal Katta bulunan bağımsız bölümler için 29.06.2022 tarihinde Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar,
e) Çatı Katında bulunan bağımsız bölümler için 30.06.2022 tarihinde Perşembe günü saat 16.00’ya kadar,
Üsküdar Belediyesi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne sıra numaralı alındı belgesi karşılığında teslim edeceklerdir.
Posta, kargo, telgrafla veya internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) İdaresinin saat ayarı esastır.
6- Taşınmazın satış bedeli, ihale onayının alıcıya tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde peşin olarak tahsil edilecektir.
7- İhale ile ilgili olarak her türlü vergi, resim, harç masrafları, ipotek masrafları ve diğer giderleri ödemek alıcıya aittir.
8- İhale komisyonu (Belediye Encümeni), gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakla serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
İlan olunur.

 

Türkiye Petrolleri'nden büyük fırsat! Ankara'da aylık 300 TL'ye gayrimenkul kiralıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi! O ilde günübirlik tesis inşa ettirecek!

Arsa almak isteyenlere Ordu Büyükşehir'den büyük fırsat! Resmen açıklandı!


Geri Dön