25 / 04 / 2024

Üsküdar Kız Kulesi Konakları'nda tartışma yaratan villa satışı!

Üsküdar Kız Kulesi Konakları'nda tartışma yaratan villa satışı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atanan Can Akın Çağlar, 2018'de Üsküdar Kız Kulesi Konakları’ndaki ipotekli villayı, 2018’de bir bankadan 12 milyon liraya satın almıştı. Villanın değeri şu anda 80 milyon TL.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) emekliye ayrılan Yavuz Erkut'un yerine Temmuz 2020'de genel sekreter olarak atanan Can Akın Çağlar'ın 2018 yılında satın aldığı ipotekli lüks boğaz manzaralı villası üç içerisinde 7 kat değer kazandı. Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre; bankacılık piyasasında önemli bir yere sahip olan, Ziraat Bankası'nda genel müdürlük ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) yöneticilik yapan Çağlar, satışta 1 koyup 7 almış oldu. 

Oschatz İstanbul Enerji Sistemleri Şirketi'nin aldığı kredi nedeniyle özel bir bankaya ipotek ettiği lüks villanın şanslı sahibi Çağlar, çok önemli bir yatırım gerçekleşti. Şirketin aldığı kredi borcunu ödeyememesi nedeniyle İstanbul Üsküdar Salacak sahilinde Kız Kulesi'nin hemen karşısında bulunan 12 villanın bulunduğu Kız Kulesi Konakları'nda muhteşem boğaz manzaralı, tenis kortlu, yüzme havuzlu tripleks villa bankaya kaldı.

Satışın el altından yapılarak iddia edildiği villanın şimdiki değeri ise 80 milyon TL. Kız Kulesi Konakları'nın en değerli villası aynı zamanda kapanmaz yarımada manzarasına da sahip. Çağlar, içinde 8 oda, 3 salon ve terası bulunan 650 metrekarelik villayı bankadan 10 milyon liraya satın aldı. Çağlar, "Ucuza alındı" tepkilerinin ardından satışı iptal ettirip, bu sefer 12 milyon lira ödedi. Villanın tapudaki resmi satış rakamı ise 5 milyon 873 bin liraydı. 2018'de alınan villa için emlak vergisi ödenmezken, ikinci yıl 26 bin 276 lira emlak vergisi ödedi.

 Üsküdar Kız Kulesi Konakları nda tartışma yaratan villa satışı!

Aynı sitede 2018'de satışa çıkarılan ve sitenin arka bölümlerinde yer alan villalar için satış değeri 50 milyon TL olarak emlakçılara verildi. Çağlar'ın villasının hem en önde hem de kapanmaz manzarası olduğu için şerefiye payı da var. İsminin açıklanmasını istemeyen bölgenin en önde gelen emlakçılarına göre villanın şu anki değeri 80 milyon lira.

GENEL SEKRETER OLMASINA CHP'LİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ 

Daha önce Eureko Sigorta genel müdürlüğü ve Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığı görevinde bulunan Çağlar'ın İBB'ye genel sekreter olmasına CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, eski Milletvekili Dursun Çiçek başta olmak üzere çok sayıda partili tepkisini dile getirdi. Çiçek "Can Akın Çağlar kimdir? Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında FETÖ suç örgütü ve ortaklarının işlediği hukuk cinayetlerinin mağduru olduğumuz dönemde İstanbul'a tayin isteyen sevgili eşimi Ardahan'a süren Genel Müdür'dür. Bu infaz talimatını kimden aldı?" demişti.

DEĞERİNİN ÇOK ALTINDA BİR FİYATLA SATILDI 

Kız Kulesi Konakları'ndaki villanın eski sahipleri enerji dağıtım işleri yapan Oschatz İstanbul Enerji Sistemleri. Şirketin sahipleri Alman Hans Jürgen, Jan - Christoper, Tim Oliver Scharg kardeşler. İki kardeş ipotekli villalarının değerinin çok altında satılmasına tepki gösterip Türkiye'den ayrıldı. 

Çamlıca'daki görkemli köşk satışa çıkarıldı!


Geri Dön