18 / 04 / 2024

Üsküdar-Sancaktepe metrosunun yüzde 70'i tamamlandı!

Üsküdar-Sancaktepe metrosunun yüzde 70'i tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İBB tarafından yapımına devam edilen Üsküdar, Çekmeköy, Ümraniye ve Sancaktepe’ye kadar uzanan, tamamlandıktan sonra akıllı sistemle yaklaşık 700 bin kişiye hizmet verecek.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İBB tarafından yapımına devam edilen Üsküdar, Çekmeköy, Ümraniye ve Sancaktepe’ye kadar uzanan, tamamlandıktan sonra akıllı sistemle yaklaşık 700 bin kişiye hizmet verecek olan metro hattının çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şantiyede gezerek harita üzerinde incelemelerde bulunan Topbaş’a Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz eşlik etti.




GÖREV ŞEHİDİ

İnceleme sonrası konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu metro hattının yüzde 70’i tamamlandı. İnşallah 12 ay gibi kısa bir sürede yolcu taşımaya başlayacak. Gerçekten hızlı bir sistem olarak devreye soktuğumuzu düşündüğümüz Anadolu Yakası’nın önemli noktalarından bir tanesi durumundadır. Üsküdar’dan başlayacak, Çekmeköy’e gelecek daha sonra Yenidoğan’a oradan da Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar gidecek” dedi. Topbaş konuşmasının devamında dün gerçekleşen şantiye kazasında hayatını kaybeden işçiyi görev şehidi olarak kabul ettiklerini söyleyen bir açıklamada bulundu.



Habertürk


Geri Dön