27 / 04 / 2024

Üsküdar-Ümraniye Metrosu uzatılacak!

Üsküdar-Ümraniye Metrosu uzatılacak!

Üsküdar-Ümraniye Metrosu açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nı ileride Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatmayı planladıklarını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları metro hattının, ülkeye ve hat üzerindeki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hattın 9 durak ve 10,5 kilometreden oluşan ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye hattını, en kısa sürede Çekmeköy-Sancaktepe'ye kadar olan kısmının da izleyeceğini ifade etti. 

 

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olma özelliğine sahip olan Üsküdar-Ümraniye Metrosu'na dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, trenlerin tüm hareketlerinin, kumanda merkezi tarafından yönetileceğini, günde 700 bin yolcuya hizmet verecek metroya Üsküdar'dan binen bir kişinin, 17 dakikada Yamanevler durağına ulaşacağını söyledi. Erdoğan, Sancaktepe'ye kadar olan kısım da hizmete girdiğinde bu yolculuğun 27,5 dakika süreceğini belirtti. 

 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu uzatılacak!


Üsküdar-Ümraniye Metrosu uzatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nı ileride Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatmayı planladıklarını söyledi. 


Açılan bu hat ile İstanbul'daki metro hatlarının uzunluğunu 160 kilometreye çıktı. Erdoğan, bu rakamın devam eden projelerle 2019 yılında 355 kilometreye, yeni projelerle de nihai olarak bin kilometrenin üzerine kadar çıkacağını ifade etti. 

 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu uzatılacak!


"Milletimiz de aradaki farkı çok iyi biliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un 1994 yılında belediye başkanı seçildikleri haliyle bugünkü halini karşılaştıran herkesin, aradaki bariz farkı göreceğini belirterek şu ifadeleri kullandı; "Tabii kalbi ve gözü, kulağı mühürlü olanlar hariç... Onlara ne yapsak, ne desek, neyi göstersek faydasız. Ümraniye çöplüğünü biliyorsunuz değil mi? Ümraniye Hekimbaşı çöplüğü patladığında ne olduğunu biliyoruz değil mi? Biz geldik böyle bir şey kaldı mı? O günden bugüne kaldı mı? Hamdolsun milletimiz de aradaki farkı çok iyi biliyor. Gençler o günleri bizzat yaşamadıkları için, onlara aradaki farkı anlatmak tabii ki daha zor. Düşünün sene 94, sene 2017. Şimdi o günden bugüne çok ciddi bir süreç geçti. 23 yıl... Şimdi ilk defa 18 yaşa seçme ve seçilmeyi getirdik mi? Getirdik. Burada tabi sıkıntı var. Öyleyse büyüklerin gençlere bunu anlatması lazım."

 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu uzatılacak!


"İstanbul'u aşkla seviyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün görülen metrolar, metrobüsler, tüneller ve birkaç ana arter dışındaki geniş yolların, ulaşım imkanlarının neredeyse hiçbirinin olmadığı bir şehir düşünülmesini isteyerek, şu şekilde açıklama yaptı; "Bırakınız çevresindeki yerleşim yerlerini, merkezinde dahi çamurdan çıkılmayan, tozdan geçilmeyen bir şehir düşünün. Gecekondular tarafından kuşatılmış, her köşesinden çirkinlik abidesi yapıların, yıkıntıların çıktığı bir şehir düşünün. Ecdadın emaneti tarihi eserlerin hoyratça muamele gördüğü, geçmişine sahip çıkılmayan bir şehir düşünün. Garip gurebaya, engellilere, kadınlara, gençlere, sporculara, sanatçılara yönelik hemen hiçbir faaliyeti olmayan bir şehir yönetimi düşünün. İşte İstanbul böyle bir yerdi, biz İstanbul'u böyle bir durumdan aldık bugünlere getirdik. Eksiklerimiz yok mu? Tabii ki var. Hatta bazı yanlışlar yapılmadı mı? Elbette yapıldı. Fakat İstanbul'a yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak bile abesle iştigaldir. Biz hepsinin farkındayız, inşallah hepsini de telafi edeceğiz, çünkü biz İstanbul'u seviyoruz, çünkü biz İstanbul'u aşkla seviyoruz. Hem de öyle bir aşkla seviyoruz ki bin yıl ömrümüz olsa, her gününü, her anını bu şehre hizmetle geçirmek isteyecek kadar çok seviyoruz."

 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı!
 

 


Geri Dön