18 / 04 / 2024

Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut talebini artırdı!

Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut talebini artırdı!

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe bölgelerinden geçen yeni metro hattı ile özellikle ofis fonksiyonlarının yoğun olduğu Altunizade ve Ümraniye bölgesindeki konut talebi artırıyor. 



TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe bölgelerinden geçen yeni metro hattının gayrimenkul piyasasını nasıl etkileyeceğini anlattı.

 

Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Çekmeköy Sancaktepe istasyonları olmak üzere 16 adet istasyonun bulunduğu Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy - Sancaktepe metro hattının ilk etabı hizmete açılıyor. Açılacak olan ilk etap Üsküdar’dan Yamanevlere kadar olan hattı içeriyor.

 

Hattın, Üsküdar  Marmaray  istasyonu ve Altunizade metrobüs istasyonu ile bağlantısının sağlanması ile Anadolu ve Avrupa Yakaları arasındaki ulaşıma da alternatif doğmuş olacak. 2018 yılında diğer etaplarının da faaliyete geçmesi beklenen hat ile Anadolu Yakasında ikamet edenlerin Üsküdar’a ulaşımları sağlanarak Avrupa Yakasına geçişlerinde kolaylık sağlanacak.

 

Hattın tamamının faaliyete geçmesi ile birlikte Üsküdar Sancaktepe arasının yaklaşık 27 dk’ya inmesi ve özellikle Üsküdar, Altunizade, Ümraniye, Çekmeköy-Sancaktepe bölgelerinde trafik yoğunluğunun ciddi ölçüde azalması bekleniyor.

 

Üsküdar Ümraniye Sancaktepe bölgelerinden geçen hat ile özellikle ofis fonksiyonlarının yoğun olduğu Altunizade ve Ümraniye bölgesindeki konut talebinin artacağı düşünülüyor. Bu bölgelerde çalışan beyaz yakalıların konut tercihini güzergah üzerinde yapabilme imkanı doğdu. Ümraniye bölgesinde çalışan bir kişinin konut alımında ilk tercihi Ümraniye ve çevresi iken metro hattının tamamlanması ile birlikte Çekmeköy, Sancaktepe’ye kadar uzanabilecek.

 

Üsküdar-Yamanevler arasındaki ilk etabın tamamlanması ile birlikte konut talebi, değerlerin daha yüksek olduğu Üsküdar merkez bölgesinden değerlerin kısmen düştüğü Ümraniye bölgesine doğru alternatif gösterebilecek. Ayrıca, Üsküdar Marmaray istasyonu ve Altunizade metrobüs istasyonuyla Avrupa Yakası ile bağlantının sağlanmasıyla, Avrupa Yakasında çalışanların konut tercihlerinde Üsküdar’dan Yamenevler’e kadar olan bölgeyi de göz önünde bulundurabilecekleri düşünülüyor.

 

2012 yılı Mart ayında metro hattı çalışmalarının başlaması ve geçtiğimiz yıllarda Marmaray ve Avrasya Tüneli ile ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi ile hat güzergahı konut geliştiricilerinin de tercih ettiği bölge haline gelmişti. Metro hattı güzergahında incelemeler yapıldığında beklentiler ile birlikte, son üç yılda konut fiyatlarında ortalama yüzde  60 - yüzde 70 civarında artışlar yaşandığı görülüyor.

 


Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut talebini artırdı!

 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut talebini artırdı!


Geri Dön