25 / 04 / 2024

Üsküdar'da meyve ağaçlarının olduğu araziye otel mi yapılacak?

Üsküdar'da meyve ağaçlarının olduğu araziye otel mi yapılacak?

Üsküdar'da meyve ağaçlarının bulunduğu 18 dönüm araziye otel inşaatı için ağaç katliamı yapıldı. İstanbul Altunizade'de Oymacı Sokak'taki 18 dönümlük arazi için açılan davada Bölge İdare Mahkemeleri vatandaşların lehine karar verdi.



Üsküdar'da meyve ağaçlarının bulunduğu 18 dönüm araziye otel inşaatı için ağaç katliamı yapıldı İstanbul Altunizade'de Oymacı Sokak'taki 18 dönümlük arazi için açılan davada Bölge İdare Mahkemeleri vatandaşların lehine karar verdi. Ancak vatandaşların Danıştay'da kaybetmesinden sonra arazi Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçti. 17.750 metrekarelik arazi ihale usulüyle Arap sermayeli bir firmaya verildi. 


BENİ CEZALANDIRIYORLAR 

Skandal gazete ve televizyonlar kanalıyla duyuran Salih Yıldırım, kendisinin de hukuksuz bir şekilde çıkarılmak istendiğini söyledi. Yıldırım, "Para vererek burayı aldım. 

Evim, ağaçlarım ve kuşlarım var. Bir arkadaşımın cenazesi için Urfa'ya gittim. 

Döndüğümde evimi yıkmışlar, ağaçlarıma da zarar vermişler. Ne mahkeme kararı var ne de tebligat" diyerek feryat etti. 

Asırlık ağaçlar kesilecek İhalenin ardından paha biçilmez arazinin çevresini demir bariyeıierle kapatan firma görevlileri sondaj çalışmalarına başladı. Arazi üzerinde kesilmeyi bekleyen yüzlerce ceviz, elma, erik, armut, kiraz, nar, üzüm ve ayva ile asırlık çam ağaçlan bulunuyor.


Bugün 


Geri Dön