24 / 04 / 2024

Üsküdar'daki dev arsa satışa çıkarıldı!

Üsküdar'daki dev arsa satışa çıkarıldı!

Üsküdar'ın aynı zamanda deprem alanı, sağlık alanı olarak da kullanılan son yeşil alanı İBB tarafından satışa çıkarıldı...



İstanbul Üsküdar ilçesine bağlı Ünalan Mahallesinin tek büyük deprem toplanma alanının da bulunduğu Şampiyon Spor Tesisleri olarak da anılan parka, 2017’de imar değişikliği yapılmıştı. Bu değişiklikle ticaret ve konut alanı, özel ortaokul alanı, İmam Hatip okuluna ayrılan alanın genişletilmişti. 

İMAR PROJESİ DE MAHKEMELİK

Söz konusu parkın bir kısmı sosyal ve kültürel tesis olarak gösterildi. Mahalle halkı imar planına itiraz etti ve konuyu yargıya taşıdı. Hukuki süreç devam ediyor. Aydınlık Gazetesi'nden Ercan Küçük'ün haberine göre; 
İBB yeni imarda meydan, yeşil alan ve sağlık alanı olarak ayrılan bölgeyi satışa çıkardı. Hukuk ve Altyapı mesken emlak komisyonlarının 11 Ekim tarihinde hazırladığı raporla, satışlar için belediye meclisine yetki verildi. 

İhalede imar durumu olarak "kısmen ticaret + konut alanı, kısmen özel ortaokul alanı, kısmen sağlık tesis alanı, kısmen meydan alanı, kısmen park alanı, kısmen de imar yolu alanında kalmaktadır" ifadesi yer alıyor.

Mhalleliler arsanın satışa çıkarılmasına tepki gösteriyor. Ünalan Mahallesi Muhtarı Mezengül Şimşek, satışın durdurularak iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Şimşek, şunları söyledi:

"Mahallenin yeşil alanı, pazar alanı, salık alanı ve ortaokul alanı konut + ticarete ayrılan alanla birleştirilerek satışa çıkarılmış durumda. Bunu kısa bir süre önce öğrendik. Daha önce imara açtıkları bölgede biz deprem toplanma alanımız yoktur burası kalsın diye mücadele ederken bize "Biz size park ayırdık, mahalleye meydan da yaptık, sağlık alanı, ortaokul alanı da koyduk daha ne istiyorsunuz" diyorlardı. Ama gördük ki bu mücadelemiz devam ederken alan genişletilerek satışa çıkarıldı. Bizi yönetenlerin bu hatadan dönmelerini, bu satışın durdurulması ve bölgenin imarda düzenlendiği gibi mahalleliye bırakılmasını talep ediyorum. Burası 29 bin metrekare. Başka deprem toplanma alanı yok."

 

İBB'den Üsküdar'da 385.6 milyon TL'ye satılık arsa!
 


Geri Dön