28 / 03 / 2024

İstanbul'daki 2 dev AVM satışa çıkarıldı!

İstanbul'daki 2 dev AVM satışa çıkarıldı!

İstanbul’da 6 katlı 100 bin metrekare büyüklükte alana sahip olan AVM 3 milyar 750 milyon liraya, 4 katlı 60 bin metrekare büyüklüğündeki AVM ise 1 milyar 750 milyon liraya satışa çıkarıldı. Peki bu AVM'ler hangileri?



Koronavirüs sonrası ziyaretçi sayılarında düşüş yaşanmasıyla birlikte alışveriş merkezleri (AVM) satışa çıkarıldı. 

İstanbul’da 6 katlı 100 bin metrekare büyüklükte alana sahip olan AVM 3 milyar 750 milyon liraya, 4 katlı 60 bin metrekare büyüklüğündeki AVM ise 1 milyar 750 milyon liraya alıcısını bekliyor. Karar'da yer alan habere göre; sahibinden satılık gayrimenkul ilanları arasında en çok dikkat çekenler AVM’ler oldu. İstanbul’da biri Şişli’de olmak üzere iki büyük AVM gayrimenkul danışmanları tarafından satışa çıkarıldı.

AVM’lerden biri 6 katlı ve 100 bin metrekare büyüklüğünde. 

İstanbul daki 2 dev AVM satışa çıkarıldı!

Şişli’deki 6 katlı AVM 3 milyar 750 milyon liraya satılıyor. Yine aynı lokasyonda bulunan 4 katlı 60 bin metrekare büyüklüğündeki AVM ise 1 milyar 750 milyon liraya satışa çıkarıldı. 

İstanbul daki 2 dev AVM satışa çıkarıldı!

Görüştüğümüz ilgili kişi, gizlilik anlaşması yapılmadan satışa çıkarılan AVM'lerin hangileri olduğunun bilgisini paylaşılamayacağını dile getirdi. 

ZİYARETÇİ SAYISI BEKLENENİ KARŞILAMADI

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında alışveriş merkezleri Mart'ın ikinci haftasında faaliyetlerine ara vermşti. Mayıs'da ise yeni önlemlerle beraber AVM’ler açılmaya başlandı. Giriş ve çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlendi ve zeminde tek yönlü gidiş-geliş işaretleri yerleştirildi. 

Kişi sayısı da sınırlandı. Her 10 metrekareye bir kişi olacak şekilde kısıtlanan AVM'lerden çıkan kişi sayısı kadar kişinin girişine izin veriliyor. AVM’ler bu yeni kurallarla birlikte açıldı fakat ziyaretçi sayısı bekleneni karşılamadı.

*Haber görseli temsilidir. 

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı 155,11 metrekare!

Perakendeciler AVM kiralarında indirim bekliyor!


Geri Dön