26 / 04 / 2024

Üst geçitler kaldırılıyor!

Üst geçitler kaldırılıyor!

İstanbul ’da ana arterler üzerindeki yaya üst geçitlerini kaldırma çalışması sürüyor. Sirkeci ve Pertevniyal ’in ardından İTÜ Ayazağa 'daki üst geçit de kaldırılıyor. Alternatif yollar kullanılacak.



Dev metropol İstanbul’da görüntü kirliliğine neden olan üst geçitleri kaldırma işlemleri devam ediyor. Sirkeci ve Pertevniyal’in ardından İTÜ Ayazağa’daki üst geçit de tarihe karışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem yayaların daha rahat geçişini sağlayabilmek hem de görüntü ferahlığı oluşturmak amacıyla İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu önündeki yaya üst geçidini de kaldırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün başlayan üst geçidi kaldırma çalışmaları kapsamında Maslak Büyükdere Caddesi, 2 gün süreyle gece 00.00 - 06.00 saatleri arası araç trafiğine kapatılacak. 


ALTERNATİF YOLLARI KULLANIN

Trafik akışı alternatif yollardan sağlanacak. Söz konusu bölgede vatandaşların kullandıkları İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu alt geçidi bulunduğundan, yaya üst geçidinin kaldırılmasının ardından yayaların geçişlerinde herhangi bir aksama olmayacak. Açıklamaya göre, ana arterler üzerinde bulunan yaya üst geçitlerini kaldırma çalışmaları kapsamında kaldırılacak üst geçit yerine vatandaşlar, metro alt geçidini kullanacak. 


Yeni Şafak


Geri Dön