26 / 04 / 2024

Üstü açılıp kapanabilen Safa Camii yoğun ilgi görüyor!

Üstü açılıp kapanabilen Safa Camii yoğun ilgi görüyor!

Nilüfer ilçesi Beşevler'de bulunan Safa Cami'nin üstü açılıp kapanıyor. Kubbesi açılıp kapanan cami teravih namazını kılmak isteyenlerle dolup taşıyor. Ferah bir ortamda namaz kılan vatandaşlar Cami Dernek yöneticilerine teşekkür ediyor.



Nilüfer ilçesi Beşevler'de bulunan Safa Cami'nin üstü açılıp kapanıyor. Kubbesi açılıp kapanan cami teravih namazını kılmak isteyenlerle dolup taşıyor. Ferah bir ortamda namaz kılan vatandaşlar bu tarzı düşünen Cami Dernek yöneticilerine teşekkür ediyor. Türkiye'de sadece bir benzeri olan Safa Cami'nin yapımına 2010 yılında vatandaşların desteğiyle başladıklarını anlatan Dernek Başkan Yardımcısı Yakup Köse, "Ramazan ayında cami büyük ilgi görüyor. Otomatik olarak kumandayla kontrol edilen caminin kubbesi içeriden bulut deseniyle süslenirken, Ramazan ayında teravih namazı camiye gelenler doğal klimayla serinlemiş oluyor" dedi. 


Açılıp kapanma işleminin birkaç saniyede gerçekleştiğini anlatan Cami imam hatibi Ali Sevimli,"Kubbenin açılıp kapanmasına inşaat aşamasındayken karar verildi. Bu sistemin Türkiye'de sadece Adıyaman ve Medine-i Münevvere 45-50 derece sıcaklıklarda kullanıldığı gördük. Ekonomik açıdan da maliyeti fazla değil. Hiç bir enerji harcamadan cami cemaati huşu içinde yazın namazlarını eda ediyor" diye konuştu. 


Milat 


Geri Dön