20 / 04 / 2024

Uyuyan tapu sistemiyle 200 milyonluk dolandırıcılık!

Uyuyan tapu sistemiyle 200 milyonluk dolandırıcılık!

Mega kent İstanbul merkezli toplamda 4 kentte dublörlü tapu çetesine yönelik olarak İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri filmlere konu olacak bir operasyon gerçekleştirdi.



Mega kent İstanbul merkezli toplamda 4 kentte dublörlü tapu çetesine yönelik olarak İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri filmlere konu olacak bir operasyon gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen operasyonda konuyla ilgili olarak aralarında tapu müdürü ve emniyet müdürünün de yer aldığı toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Filmlere konu olarak tapu dolandırıcılığında dublör kullanarak tapu dairesinde başkasına ait olan toplamda 200 milyon Türk Lirası bedele sahip arsayı 20 milyon Türk Lirası bedelle satarken yakalandı.

Uyuyan tapu sistemiyle 200 milyonluk dolandırıcılık!

Sputniknews'in aktardığına göre, dolandırıcıların kullanmış olduğu 'uyuyan tapu' sisteminin merak edilen tüm ayrıntılarını CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ şu cümlelerle anlattı: "Profesyonel bir dolandırıcılık çetesi bu. Sistemdeki hatadan faydalandılar. 1950 ve 1970 yıllarındaki tapuların oradaki kimlik kayıtlarında fotoğraflı bir kaydı yok. Dolandırıcılar bunu fark ediyor. Buna uyuyan tapu diyorlar. Vergi ödemesi yapılmamış, sahibinin ilgilenmediği tapuları tespit ediyorlar. Sonra bir sahte kimlik çıkarıyorlar. Daha sonra anlaşmalı oldukları bir notere gidiyorlar. Bu noterden bir satış vekaletnamesi çıkıyorlar. Daha sonra gidiyorlar o kişi adına hat alıyorlar. Bu telefonu ilgili kişinin e-devlet'ine kaydediyorlar. Satış işlemleri artık online yapılıyor. Başvuruyorsunuz, telefonunuza şifre geliyor. Ona göre satış yapıyorsunuz. Bütün sistemi harfiyen yapıyorlar. Ancak dolandırıcılık çetesi üyeleri onları takip eden polisi fark edemiyor ve suçüstü yakalanıyor."

Tapuda büyük değişiklik! Üç boyutlu uygulama geliyor!

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?


Geri Dön