28 / 03 / 2024

Uzan Grubu'nun Antalya'daki oteli satıldı!

Uzan Grubu'nun Antalya'daki oteli satıldı!

Uzan Grubu'nun Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nde yaptırdığı otel satışa çıktı. TMSF'nin el koyduğu yıllardır atıl halde duran otelin yarım kalan inşaatı tamamlandı.



Antalya Konyaaltı sahiline 47 kilometre uzaklıkta, 2200 rakımda bulunan Saklıkent Kayak Merkezi’nde Uzan Grubu’nun 2000’li yılların başında yaptırdığı lüks otel, o dönemde açılamadan satışa çıkarıldı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; grubun mal varlığına el koyulmasınına rdından bu otel de TMSF’ye devroldu. Lüks otel, yapımı tamamlanmasına rağmen hizmete açılamadı.

Daha sonra geçtiğimiz yıllarda otelin dış yüzeyi, hava şartları nedeniyle tahrip oldu. Tüm camları kırılan otelin içindeki eşyalar ise yağmalandı.

Uzan Grubu nun Antalya daki oteli satıldı! 

GEÇEN YIL ORTAYA ÇIKTI 

Saklıkent Kayak Merkezi’nin canlandırılması ve sorunların çözümesiyle ilgili ilki 3 yıl önce Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda, atıl durumda bulunan otel de gündeme geldi.

O dönem otelde incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, camlarının neredeyse tamamen kırıldığını, içindeki eşyaların kaybolduğunu ve iç kısmındaki yapılara da ciddi ölçüde zarar verildiğini gördü. Milli servetin içler acısı durumda olduğunu sözlerine ekleyen Karaloğlu, otelin hizmete açılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

VALİ AÇIKLADI: MİLLİ EMLAK SATIŞINI YAPTI 

Kepez Elektrik’le bir arada Uzan Grubu’ndan TMSF’ye, TMSF’den TEDAŞ’a sonra da mahkeme kararıyla Hazine adına tescili yapılan otelin, Milli Emlak tarafından şirkete satıldığı anlatıldı.

Bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen Saklıkent Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, "Orayı ilk sene geldiğimizde ziyaret etmiş ve üzülmüştük. Bir kamu malı, kamu değeri perişan duruyordu. Şimdi sahipleri var. İnşallah gelecek sene geldiğimizde orayı değişmiş, dönüşmüş, kente ve ülkeye değer katan bir tesis olarak görmüş oluruz" açıklamasında bulundu.

Uzan Grubu nun Antalya daki oteli satıldı! 

'SENEYE AÇACAĞIZ' 

Bu yıl Milli Emlak’tan oteli satın alan HEX Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çetin, küçük tesis alıp, bölgeye yatırım yapma fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi. Çetin, kooperatif yönetimiyle de yakın ilişki içinde olduklarını ve bölgede daha büyük yatırım planladıklarından bahsetti.

Turizm sektörüyle istişare durumunda bulunduklarını söyleyen Çetin, gelecek kış sezonu için otelin yenilenip, hizmete açılacağıyla ilgili Vali Karaloğlu’na söz verdi.

Saklıkent bölgesinde yer aldığını ve çok sevdiklerini belirten Çetin, "Maalesef bina çok kötü durumdaydı, atıl bir şekilde bekletilmiş, çok eskimiş. Bölgede sadece mevcut yapıyla değil ekstra arazi yatırımımız da oldu. Onunla birlikte bütüncül bir proje yapmayı düşünüyoruz" dedi.

BİNA TAMAMEN YENİLENECEK 

Bölgede yılın 12 ayı turizm yapılabilmesi planlanan proje üzerinde çalıştıklarını belirten Çetin, "İnşallah bölgeye, Antalya ve turizmine güzel bir tesis kazandırmış oluruz. Binada çok büyük değişiklik düşünmüyoruz ama komple revize edeceğiz. Her şeyini yenileneceğiz ve çalışır bir vaziyete getireceğiz. 22 odalı, büyütme şansımız yok, mevcut haliyle nasıl yenilenebilir onun üzerinde çalışacağız. İnşallah güzel bir şey çıkacak. Yatırım plan kapsamında sadece bu tesisin önümüzdeki yıl hizmete girmesi mümkün. 2020’de ilk kar sezonunda açmış olmayı umut ediyoruz. Yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırım planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Satışın ardından yatırımcı firma tarafından kırılan tüm camları yenilenen ve dışarıdan müdahalenin engellediği, atıl durumda bulunan otel, toplam 3 bin 567 metrekarelik arazide, 555 metrekare üzerinde bulunuyor.

DİĞER OTEL DE BU YIL HİZMETE GİRDİ 

Saklıkent ilçesinde yıllar boyunca inşaatı yarım kalan otelin inşaatı tamamlandı. Kaan Karakaya’ya ait otelde, bu yıl ilk kez 28 Aralık itibarıyla müşteri alınacak. Vali Münir Karaloğlu ve beraberinde bulunan heyet, tamamlanan otelde incelemeler gerçekleştirdi. Karaloğlu, "Bu sene Saklıkent’e gelenlere hizmet edecek bir otelimiz de oldu" açıklamasında bulundu.

Otel sahibi Karakaya ise ’Saklıkent Mountain Resort’ ismin verdikleri otelin hizmete açılan ilk bölümünün toplam 42 oda, 126 yataktan meydana geldiğini sözlerine ekledi. Karakaya, ikinci bölümün de gelecek sezon hizmete alınacağını, toplam 90 oda, 270 yatak kapasite olacağını kaydetti.

TMSF'den 'Uzan Grubu'nun Antalya'daki otelinin satışı' açıklaması!


Geri Dön