19 / 04 / 2024

Uzman isim açıkladı: O yatırım daha mantıklı!

Uzman isim açıkladı: O yatırım daha mantıklı!

Altın ve dolar almak isteyen vatandaşlar için kritik haftaya girildi. Piyasalar, Rusya-Ukrayna savaşı etkisi ile karışık seyrederken, bu hafta gözler ABD Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına çevrildi.



Altın ve dolar fiyatlarında Rusya-Ukrayna savaşıyla artan jeopolitik riskler önemini korurken, Fed ve TCMB'den piyasalara yön verecek iki kritik veri gelecek. Fed'in Kasım 2018'den bu yana ilk kez faiz artırması beklenirken, kararın boyutunun 25 baz puan olacağı belirtiliyor. TCMB'nin bu ay da faiz oranlarını değiştirmemesi bekleniyor.

Kritik veriler öncesinde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş faiz kararları, altın ve dolar fiyatlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön