26 / 04 / 2024

Uzmanlar felaket demişti Süper bono satışından vaz mı geçildi?

Uzmanlar felaket demişti Süper bono satışından vaz mı geçildi?

Kur korumalı mevduat hesabının ardından benzeri bir hamlenin de bonolar üzerinden geleceği beklenirken, Süper Bono uygulamasından vazgeçildiği iddiası ekonomi piyasalarının kalbine düştü. Ekonomistlerin üst üste “felaket olur” uyarıları bir yana iktidarın uygulamayı şimdilik rafa kaldırdığı konuşulu



Her kabine toplantısından sonra açıklanması beklenen enflasyon oranı ve kar endeskli süper bononun iptal olduğu iddiaları ekonomi gündemine düştü.

Borsa Manşet’in haberine göre; TL endeksli süper bono satışından vazgeçildi.

Hazine, merkez bankası, BDDK ve ekonomi yönetimi temsilcilerinin bir süredir süper bono üzerinde çalışma yaptığı iddia ediliyordu.

Çıkartılacak uygulama ile enflasyon üzerinde kazanç sağlanacak; dolara yatırım yapanların dolarlarını bozdurmaları ve TL’ye dönüş yapmaları planlanıyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön