19 / 04 / 2024

bono

bono

Bono nedir? Bono ne işe yarar? soruları meraklıları tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte bonoya dair detaylar!

Bakan Nebati, BDDK’nın kritik hamlesini yabancı basına anlattı

Bakan Nebati, gündemde olan BDDK kararıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Bakan Nebati, alınan karar sonrası dolar ve euro kurlarında ciddi gerileme yaşandığını vurgulayarak “Kararda önemli olan etkisi ve mesajı” olduğunu ifade etti.

Uzmanlar felaket demişti Süper bono satışından vaz mı geçildi?

Kur korumalı mevduat hesabının ardından benzeri bir hamlenin de bonolar üzerinden geleceği beklenirken, Süper Bono uygulamasından vazgeçildiği iddiası ekonomi piyasalarının kalbine düştü. Ekonomistlerin üst üste “felaket olur” uyarıları bir yana iktidarın uygulamayı şimdilik rafa kaldırdığı konuşulu

Odeabank, ilk bono ihracını gerçekleştirdi!

Odeabank, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 15 Mayıs 2014 tarihli izni ile onaylanan bono / tahvil ihraç başvurusu kapsamında Türk Lirası cinsi ilk bono ihracını başarıyla gerçekleştirdi...

Faizler son 6 haftanın en yükseğinde!

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 8,80 ile son altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra bu seviyeden gelen alışların etkisi ile yüzde 8,65'e geriledi...

Peker GYO, 82.5 milyon liralık bono ihracı gerçekleştirdi 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 82,5 milyon lira miktarındaki ilk finansman bonosu ihracını gerçekleştirdiği kaydedildi. 

Bono nedir? Bono ne işe yarar?

Bono nedir? Bono ne işe yarar? soruları meraklıları tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte bonoya dair detaylar!

Altın fiyatlarında dikkatler kritik haftada! İslam Memiş: Paket açıklanmazsa yeni seviyeler yakın

İslam Memiş, altın fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Memiş, "2021 Aralık ayında gördüğümüz düşüşler ‘süper bono’ adıyla bilinen yeni ekonomi paketi açıklandığında tekrarlanmayacak. Geri çekilmeler elbette olacaktır ama uzun vadede düşüş masada değil" dedi.

Süper Bono piyasaları alt üst edecek! Dolar uçuşa geçecek: Kara borsa ve kıtlık gelecek!  

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, dolar ile ilgili sorulan soruları Youtube kanalında cevapladı. Süper Bono iddialarıyla ilgili de konuşan Selçuk Geçer, yeni paketin açıklanmasıyla doların ulaşacağı noktayı açıkladı. İşte milyonlarca yatırımcıyı yakından ilgilendiren o açıklamalar...

Ünlü ekonomi profesörü Aylin Seçkin Süper Bono ile ilgili herkesin merak ettiklerini açıkladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Seçkin, Süper Bono ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar felaket demişti Süper bono satışından vaz mı geçildi?

Kur korumalı mevduat hesabının ardından benzeri bir hamlenin de bonolar üzerinden geleceği beklenirken, Süper Bono uygulamasından vazgeçildiği iddiası ekonomi piyasalarının kalbine düştü. Ekonomistlerin üst üste “felaket olur” uyarıları bir yana iktidarın uygulamayı şimdilik rafa kaldırdığı konuşulu

Euro roket gibi fırladı! Ünlü ekonomistten son dakika Euro açıklaması! 1 Euro'su olanlar bile dikkat!

Dolar ve Euro'daki yükseliş hız kesmeden sürüyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Dolar/TL kuru bugün 16,15'in üzerini gördü. Euro/TL'de ise 17,35 sınırı geçildi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut konuyla ilgili olarak, "Kuru tutmak için 'süper bono' da artık bir çözüm olmayacaktır" diye konuştu

Bono beklentisi suya düştü, dolar fırladı!

Dolar/TL'de iki haftadır devam eden yükselişlerden sonra dolar dün akşam düşüşe geçti ama bu düşüş uzun sürmedi. Bugün dolar güne16 lira seviyesinin üstünde başladı, resmen dolar fırladı. Peki dolar dün neden düştü? Şimdi dolar neden yükseliyor? İşte merak edilen dolar yorumları...

Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek? Piyasalarda tansiyon yükseldi, bu sorun nasıl giderilecek?

Dolar son günlerde 16 lira seviyelerine kadar çıktı ve piyasalarda tansiyon yükseldi. Yakın bir zamanda piyasalardaki tansiyonun giderilememesine yönelik bir enflasyon endeksli tahvil çıkarılması planlanıyor. Peki bunun adı ne olacak? Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek?

Süper bono nedir? Süper bono çıkacak mı?

Süper bono ile ilgili son günlerde yapılan paylaşımlar dikkat çekti. Hükûmetin faiz ısrarı ile ilgili açıklamalarda bulunan ekonomistler, kurdaki yükselişin engellenememesi durumunda süper bono uygulamasının hayata geçirilebileceğini öne sürdü.

İBB'nin metrolar için yaptığı 301 milyon TL'lik bono tahvili başvurusuna red!

İBB Başkanı İmamoğlu, Hazine'nin İBB'ye bono tahvili için onay vermediğini belirtti ve "301 milyon liralık bono tahvil başvurumuz askıya alındı” diye konuştu. 

Halk GYO 2 milyar TL borçlanma aracı ihraç edecek!

Halk GYO, 2 milyar TL nominal değerli tahvil, bono veya benzeri türden borçlanma araçlarını halka arz edilmeksizin tahsisli veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edecek.

Senet imzalarken eşin rızası gerekiyor mu?

Türk Borçlar Kanunu'na göre Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemiyor. Ancak çek ve bono gibi kambiyo senetleri imzalanırken eş rızası aranmıyor.

bono Haberi

bono

Bono nedir sorusuna açık bir şekilde cevap verirsek; Bono, devlet ve kurumsal firmalardan yatırımcıların sabit veya değişken faiz oranları ile anlaşılan sürede kredi aldığını gösteren resmi bir belge türüdür.

Peki Bono ne işe yarar? İşte detayları…

Bono resmi bir belgedir. Bonoların bilinen özelliklerinden ilki vadeleridir. Bononun vadesi 2 aydan az veya 12 aydan fazla olmamalıdır. Şirketler veya devlet tarafından çıkarılabilirler.  Bonolar bu özellikleri nedeniyle hisse senetlerine benzerler. Sözleşmede açıklanan vadenin sonunda bonolar, paranın şirkette veya devlette bulunduğu süre zarfında belirlenen faiz oranından elde edilen faiz kazancı eklenerek, yatırımcıya geri ödenirler.

Şirket veya devletlerin finansman ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak için çıkarılan bonolar, belirli bir vadenin sonunda anaparaya eklenen faizle geri ödemesinin yapılması bakımından da bankadan kredi kullanılması ile ciddi benzerlik gösterir.

Bononun yapısal özelliklerine...