16 / 04 / 2024

Bakan Nebati, BDDK’nın kritik hamlesini yabancı basına anlattı

Bakan Nebati, BDDK’nın kritik hamlesini yabancı basına anlattı

Bakan Nebati, gündemde olan BDDK kararıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Bakan Nebati, alınan karar sonrası dolar ve euro kurlarında ciddi gerileme yaşandığını vurgulayarak “Kararda önemli olan etkisi ve mesajı” olduğunu ifade etti.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) büyük şirketlere nakit döviz pozisyonu artırmada TL kredi sınırlandırılması kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kararın etkisinin ve verdiği mesajların önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Nebati, BDDK’nın kararının şirketlerin kur korumalı mevduata yönelmelerine veya dövizle ithalat yaparak cari açığın artmasına neden olacakları yorumladı.

Bakan Nebati, "Firma sayısından ve belirlenen rakamdan ziyade etkisi ve verdiği mesaj çok önemli. Biz, piyasada ne oluyor ne bitiyor her şeyin farkındayız ve biz diyoruz ki, paraları alıp gidip bu parayla döviz alma” şeklinde açıklamada bulundu. Nebati, uygulamanın süresiyle ilgili hedefleri konusunda da “Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diye söylüyoruz” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön