27 / 04 / 2024

Uzmanlar uyardı! Sosyal konut rant projesine dönüşmesin

Uzmanlar uyardı! Sosyal konut rant projesine dönüşmesin

7,5 milyon kişinin başvurduğu sosyal konutta hak sahiplerine satış, devir, ipotek gibi olanaklarda kısıtlama getirilmesi gerektiğini belirten sektör yetkilileri ranta geçit verilmemesi gerektiğini vurguladı



Açıklanan son rakamlara göre dar gelirliye sosyal konut projesinde başvurular 7,5 milyonu geçti. Sosyal konutların ilk bölümünün temelinin 25 Ekim’de atılacağı bildirildi. İlk 2 yılda 250 bin 5 yılda ise 500 bin aileye konut sahibi yapacak projeyle ilgili önemli bir uyarı geldi. Dünya Gazetesi'nde yer alan haberde görüşlerine yer verilen sektör temsilcileri, sosyal konutlara belirli süreyle satış yasağı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal konutta borcunu kapatan kişinin evini hemen satma imkanı olduğunu belirten İstanbul Brokerleri Kulübü (İSTEB) Başkanı Ulvi Özcan, tamamlandığında 900 bin lira olan konutun bedelinin 2 milyon liraya çıkacağını bunun da devlet tarafından sübvanse edildiği için hak sahiplerine satılmaması, hacz edilmemesi ve ipotek yapılmaması şartlarının getirilmesi gerektiğini söyledi. Sadece hak sahibinin ölümü halinde miras hakkının mevzuata girmesi gerektiğini belirten Özcan, sosyal konut projesinin rant sağlayan bir yatırım aracına dönüşmemesi gerektiğinin altını çizdi. Özcan, hak sahibinin borçlarını ödeyemez hale gelmesi durumunda da ödediği kısmın hakkı korunarak daha önce kura ile belirlenmiş kişilere devredilmesi gerektiğini söyledi.

Devir hakkı kuraya katılanlarla sınırlandırılmalı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön