25 / 04 / 2024

Uzmanlar uyardı! Yıkılan binalar tehlike saçıyor!

Uzmanlar uyardı! Yıkılan binalar tehlike saçıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Helil İnay Kınay, İzmir'de yıkılan binaların enkazında ortaya çıkan gazların zehir saçtığını söyledi.



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası  İzmir  Şubesi İzmir depremi sonrasında hazırladığı raporda çevre kirliliğine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sabah'ta yer alan habere göre; Yıkım çalışmalarının çok ciddi çevresel etkileri olduğunu söyleyen TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Helil İnay Kınay, binaların içerisinde kullanılan ekipmanlar ile yıkım işleminin hava kalitesinde olumsuzluklara yol açacağını söyledi. 

Havada oluşan toz dumanının özellikle 1980 öncesinde yoğun olarak kullanılan asbest barındırdığına dikkat çeken Kınay, "Yıkım çalışmalarını izleyenler korunmasız olarak bu etkiye maruz kaldılar. Uzun vadede özellikle asbest gibi maddeler kansere kadar yol açabilecek sıkıntılara neden olur. Sadece koruyucu ekipmanıyla beraber görevli personelin bu alanda bulunması gerekir" şeklinde konuştu.

İzmir depremi Türkiye'yi uyardı!


Geri Dön