26 / 04 / 2024

Uzun ömürlü çatı nasıl yapılır?

Uzun ömürlü çatı nasıl yapılır?

Çatıda “sistem” kavramının tam olarak anlaşılamadığını belirten Daniş Navaro, uzun ömürlü çatılar için çatının bir bütün olarak ele alınması gereken bir sistem olduğunu vurguladı.




Çatıda “sistem” kavramının tam olarak anlaşılamadığını belirten Daniş Navaro, uzun ömürlü çatılar için çatının bir bütün olarak ele alınması gereken bir sistem olduğunu vurguladı.


Çatıda sistem çözümleriyle öne çıkan firmalardan Braas Çatı Sistemleri Yönetimve İcra Kurulu Başkanı Daniş Navaro, çatının bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin önemle altını çizdi. Uzun ömürlü çatılar için; çatı katında yaşam durumu, ısı ve su yalıtım ihtiyacı, baca duvar çözümleri, aydınlatma gibi pek çok ayrıntının bütünlüklü olarak ele alınarak birbiriyle uyumlu çözümlerden oluşan bir sistem tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Tasarım aşamasında, bölgenin iklim koşulları (yağmur, kar, don, güneşli gün sayısı, rüzgar vs.), enerji verimliliği, yaşam konforu, sürdürülebilirlik, çatının çevresiyle ve diğer yapılarla olan uyumu, bölgenin yapı kültürü vb. birçok farklı kriter düşünülerek çatı malzemesi seçilmesini öneren Navaro, “Tüm bu kriterler bir arada ve konusunda uzman kişilerce değerlendirilerek doğru sonuçlara ulaşıldığında sağlıklı, konforlu ve uzun ömürlü çatılar ortaya çıkmaktadır” dedi. Çatıda sistem anlayışının sektörde kabul gördüğünü ancak, “sistem” kavramının tam olarak anlaşılamadığını dile getiren Navaro, bu konuda şunları söyledi: “Braas Çatı Sistemleri, tamamı eğimli çatılara yönelik olarak tasarlanmış, birbiriyle tam uyumlu ürün ve çözümlerden oluşan ürün gamı ile tüketicilerine uzun ömürlü, estetik ve fonksiyonel çatılar sunmayı amaçlamaktadır. Türkiye’de faaliyete başladığımız 1998 yılında, çatı sektörünü yepyeni bir bakış açısı ile ele aldık. Çatının bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ve çözülmesi gereken bir sistem olduğunu sürekli olarak vurguladık. Bu amaçla, sadece eğimli çatılara yönelik olarak tasarlanmış ürünlerden oluşan ve oldukça geniş bir ürün portföyü ile tüketicilerimize hizmet vermekteyiz. Bugün gelinen noktada, 14 ana ürün grubu altında onlarca farklı detay çözümü ve yüzlerce ürün ile çatıyı bir bütün olarak ele alıyor, konusunda uzman ve Monier Grup’un sahip olduğu know-how çerçevesinde sürekli eğitime tabi tuttuğumuz çözümortaklarımızla ürün, uygulama ve uzun vadede servis desteği sağlayabiliyoruz. Sistemve uygulamalarda yangın yönetmeliği vb mevzuat ve standartların gözetilmiş olmasının önemine de değinen Navaro, bir çatı uygulamasının “sistem” olarak tanımlanabilmesi için ilgili çatıda kullanılan tüm ürünlerin birbiriyle uyumlu olacak şekilde ve bir arada tasarlanmış olmasının performansa olumlu etki yaptığını vurguladı. Navaro ”Aksi halde çatı tamamlandıktan bir süre sonra hava koşullarına yenik düşen; fırtına sonrası uçmuş, kuvvetli yağış sonrası akıtan, ürünlerin birbiriyle uyumsuzluklarından kaynaklanan sorunlu çatılar ortaya çıkabilmektedir ve bu da ülkemiz için önemli bir kaynak israfıdır.” 


Çimentolu kiremit teknolojisi: Evolution Innotech 


Çatıda yeni eğilimler ve yeni teknolojilere de değinen Daniş Navaro, çimentolu kiremit teknolojisiyle üretilen Evolution Innotech ürününe ilişkin bilgi verdi. Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye’de tüketicilere sunulan Evolution Innotech, Braas Çatı Sistemleri’ni yoğun Ar-Ge çalışmaları sonunda geliştirildi. Evolution Innotech’in, çimentolu kiremit üretim teknolojisinde gerçek bir devrim olarak ifade edilen ve günümüzde ulaşılabilen en üstün kiremit yüzey kaplama teknolojisi olduğunu söyleyen Daniş Navaro, “Bu yeni teknoloji sayesinde yüzeyi zırh gibi güçlü bir yapıya kavuşan Braas Kiremit, çevresel etkilere karşı daha dirençli ve dayanıklı hale geliyor. Kiremit yüzeyi daha pürüzsüz ve ipeksi bir yapıya sahip olurken, daha az toz tutuyor, yağışla beraber kendini daha iyi temizleyebiliyor” dedi.


TOKİ Haber 


Geri Dön