25 / 04 / 2024

Uzundere Rekreasyon Alanı'na Oyuncak Müzesi yapılacak!

Uzundere Rekreasyon Alanı'na Oyuncak Müzesi yapılacak!

Karabağlar Belediyesi 'nin projesi olan ve 250 hektar üzerine yapılan Uzundere Rekreasyon Alani 'nın, ünlü bir ziyaretçisi vardı.



Yazar - Şair Sunay Akın Uzundere Rekreasyon Alanı'nı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile birlikte gezdi, düşüncelerini ve fikirlerini paylaştı. 



Sunay Akın, özellikle 37.5 metre yüksekliğindeki 4 katlı Nasreddin Hoca figürlü heykel binanın yanı sıra Nuh'un Gemisi'nin figüre edildiği heykel binada da incelemelerde bulunarak sanatsal ve kültürel değerlere sahip bu alanda neler yapılması gerektiği konusunda önerilerde bulundu. İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kurucusu aynı zamanda birçok ilde oyuncak müzelerinin açılması için danışmanlık yapan Sunay Akın, burada yapılacak projenin tüm Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olabilecek, hiç bir yerde olmayan tek bir proje olması gerektiğini söyledi. 




'BİRLİKTE FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPTIK'


Başkan Selvitopu ise Uzundere'ye sadece İzmir'den değil Ege'den gelecek olan herkesin de ziyaret edebileceği bir yer yaratmak hedefinde olduklarını belirterek, "Sayın Sunay Akın ile alanı dolaşarak fikir ve önerilerimizi söyledik. Kendisinin de düşüncelerini aldık" diye konuştu. 



Ege Telgraf


Geri Dön