19 / 04 / 2024

V Mall İstanbul AVM 2023'te açılıyor!

V Mall İstanbul AVM 2023'te açılıyor!

İsra Group İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan V Mall İstanbul AVM 2023'te kapılarını açacak. 1.2 milyar TL'lik yatırımla inşa edilen Başakşehir V Mall AVM'nin 40 bin metrekare kiralanabilir alanı olacak.



Gayrimenkul sektöründe 2000'den bu yana V markalı konut ve kampüs projelerine imza atan İsra Holding, son zamalarda Kovid-19 salgını, döviz kuru gibi ticari gelişmelerden olumsuz etkilenen AVM sektörüne 1.2 milyar TL'lik yatırımla adım attı. 

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; 2023'te Başakşehir Kayabaşı'nda ‘V Mall İstanbul’ Alışveriş Merkezi’ni açmaya hazırlanan şirket, yatırımın yarısını kendi öz kaynakları, yarısını da aralarında Amerika, İngiltere, Kuveyt, Katar ve Danimarkalıların olduğu 40 ortakla hayata geçiriyor. Geliştirici firma olarak gayrimenkul sektöründe 20’nci yılında olan şirketlerinin katma değer ve istihdam yaratan sektörlere de yönelebildiğine dikakt çeken İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı, AVM sektörünün döviz ve salgına bağlı olarak geçirdiği zor döneme karşın, kendilerinin pozitif bir ivme ile sektöre girdiğine vurgu yaptı. AVM’yi banka ya da döviz borçlanması yerine Türk Ticaret Kanunu tarafından sunulan Çoklu Uluslararası Ortaklıkla kurdukları yapı ile yapacaklarını dile getiren Tavlı, “Çeşitli projelerde 12 yıldır birlikte çalıştığımız 14 ülkeden 40 civarında bir ortaklık yapısıyla hareket ediyoruz. Projenin yüzde 50’si İsra Holding bünyesinde, geri kalanı ise ortaklık yapısıyla çözerek hareket ediyoruz” açıklamasında bulundu.

V Mall İstanbul AVM 2023 te açılıyor!

“İdeal AVM ölçülerinde olacak”

Toplamda 119 bin metrekare inşaat alanı bulunan AVM’nin şu anda arsa dahil yatırım değerinin 1.2 milyar TL bulduğuna vurgu yapan Tavlı, arsayı çıkardıklarında piyasaya demir, çimento gibi 300 alt sektöre 650 milyon TL bandında bir kaynak aktarmış olacaklarını da dile getirdi. 40 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunacak AVM’nin böylece ideal AVM kriterlerine uygun şekilde hayata geçirileceğini dile getiren Tavlı, “Bu büyüklüğün üzerindeki AVM’lerde mağazalar kendini tekrarlamaya başlıyor. Onun için genel gider gibi nedenlerden dolayı da AVM’nin karlılığını düşürüyor” açıklamasında bulundu. 

V Mall İstanbul AVM 2023 te açılıyor!

AVM’nin Türkiye’nin uydu kenti olan Başakşehir’de Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Millet Bahçesi, Olimpiyat Stadı ve İstanbul Havalimanı ile beraber yapımı planlanan Kanal İstanbul’un kesişim noktasında konumlandığını aktaran Tavlı, zemin itibariyle de İstanbul’un en güçlü zemin yapısının olduğu bölgede konumlandığını belirtti. 

Tavlı, pek çok AVM’nin otobana çıkarken, kendi AVM’lerinin Milet Bahçesi’ne baktığına, böylece 10 bin adımlık alanda insanların hiç araç kullanmadan alışverişe gelme imkanı bulacağına dikkat çekti.

V Mall İstanbul için ilk kazma vuruldu!


Geri Dön