25 / 04 / 2024

Vadistanbul bir yılda yüzde 25 kazandırdı!

Vadistanbul bir yılda yüzde 25 kazandırdı!

Vadistanbul ’un Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, birinci etabını önümüzdeki Temmuz ayında teslim edecekleri Vadistanbul projesinin; yatırımcısına bir yılda yüzde 25 civarında kazandırdığını söyledi.




Vadistanbul’un Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, birinci etabını önümüzdeki Temmuz ayında teslim edecekleri Vadistanbul projesinin; yatırımcısına bir yılda yüzde 25 civarında kazandırdığını söyledi. Satışa çıktıkları Aralık 2012’de 5.150 TL olan Vadi Teras’taki dairelerin metrekare fiyatının bir yılda 6 bin 400 liraya kadar çıktığını anlatan Tezmen, “Proje bittiğinde konutların metrekare fiyatının 3600-4100 dolar arasında olmasını bekliyoruz” dedi.


 Artaş, Aydınlı ve Keleşoğlu Ortak Girişim Grubu’nun Evyap’ın Maslak Ayazağa’daki arazisi üzerinde bir yıl önce inşasına başladığı Vadistanbul hızla yükselmeye devam ediyor. Belgrad ormanlarıyla çevrili bir alan içinde inşa edilen ve 1 milyon 300 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Vadistanbul; tamamlandığında teras evler, rezidanslar, ofisler, alışveriş caddeleri, kafeler, oteller ile alışveriş merkezlerinin yanı sıra eğlence alanlarından oluşan bir şehir olacak. 3 parselden oluşan ve toplamda 424 bin metrekarelik arsada yükselen Vadistanbul, 3 farklı etaptan oluşuyor. Projede 3 bin konut, 65 bin metrekarelik alışveriş merkezi ve 760 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan 29 bin metrekarelik cadde mağazaları, restoranlar, 240 bin metrekare ofis alanı ile 48 bin metrekare toplam alana sahip 5 ve 4 yıldızlı oteller bulunuyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dubleks daire seçenekleri yer alıyor.


TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OFİS KOMPLEKSİ


Vadistanbul’un 2 ve 3’üncü etabında bulunan toplam 225.000 m2 ofis alanı ile Vadistanbul aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ofis kompleksi olma özelliğine sahip. İstanbul’un kuzeyindeki Belgrad Ormanı’yla, şehrin merkezi olarak nitelendirilen Maslak’ı birleştiren Vadistanbul’un arsa hariç yatırım bedeli 1 milyar 500 milyon TL olarak biliniyor. İlk etabının maliyeti 300 milyon TL olan projeden hedeflenen ciro ise 2 milyar dolar.


TEZMEN: VADİTERAS’I TEMMUZ’DA TESLİM EDERİZ


Projeyi Akit’e anlatan Vadistanbul’un Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, 8 bloktan oluşan 1.111 konutluk ilk etabı (Vaditeras) önümüzdeki Temmuz ayında teslim edeceklerini söyledi. Tezmen, “İlk etabı 18 ayda bitirmiş olacağız. Zemindeki kayanın içine çaktığımız 2 bin adet fore kazık bizim 4-5 ayımızı aldı. Bir de burayı konvensiyonel sistem ile yapıyoruz. Tünel kalıp kullanmıyoruz. Tünel kalıp sisteminde 2 günde bir kat çıkılırken, kolon kiriş sistemiyle yapılan konvensiyonelde ise 6 günde bir kat çıkılabiliyor. İlk etabın yaklaşık yüzde 70’i satıldı” dedi.


VADİSTANBUL’UN KALBİ TERAS CADDE OLACAK


Projenin yer aldığı vadinin kuzeyinde yer alan ve projeyi içerdiği fonksiyonlarla eşsiz bir konsepte dönüştüren ikinci etabı ise 2015’in sonu veya 2016’nın ilk çeyreğinde teslim edeceklerini anlatan Tezmen, “Vadistanbul’un kalbi konumundaki etapta yüksek donatılı ofis alanları, alışveriş merkezi, cadde mağazaları ve oteller bulunuyor. Vadistanbul’un üçüncü ve son etabı ise 2.000 konut ile ofis alanlarında oluşuyor. Üçüncü etabın hem inşaatına hem satışına bu yıl başlıyoruz. Çünkü şu anda Evyap Fabrikası burada duruyor ve halen faaliyet gösteriyor. Temmuz-Ağustos gibi burayı bize bırakacak. Üçüncü etabı da en kötü ihtimalle 2016’nın sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.


TÜRKİYE’NİN İLK ÖZEL METROSU VADİSTANBUL’A


Vadistanbul’un teslimleri tamamlandıktan sonra proje genelinde ortalama 35 bin kişinin yaşayacağını da belirten Varol Tezmen, şu bilgileri verdi: “Proje dahilinde Türkiye’nin ilk özel metrosu da Vadistanbul’un içinden geçecek. Vadistanbul’a özel olarak inşa edilecek olan metro, şehrin metro ağına bağlanacak. 


Doğayla iç içe bir noktada projelendirilen Vadi İstanbul, İstanbul Boğazı’nın temiz sularını taşıyan ve projeyi boydan boya kat eden, Sadabad Deresi’yle de emsalsiz bir nitelik kazanıyor. Proje içinden geçen doğal derenin etrafında oluşturulacak olan yaşam alanları benzersiz bir keyif sunarken bölgeye de renk ve canlılık katacak. 


Üç yıl içinde İstanbul’un en değerli, elit ve yüksek prim yapan lokasyonu haline geleceği belirtilen Vadistanbul, TEM, Metro ve üçüncü köprü yolu bağlantısıyla da her yöne ulaşım imkanları sunabilen bir yaşam merkezi olacak. 2016’nın sonuna kadar bu projenin yaklaşık 2-2,5 milyar dolarlık bir değeri olmuş olacak. İstanbul’da tek parsel üzerinde bu kadar büyük başka bir proje yok.”


ORMAN MANZARASI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR


1111 dairelik birinci etabın yüzde 70’ini bir yılda sattıklarını anlatan Tezmen, şunları kaydetti: “Birinci etabın biz Aralık 2012’de ilk satışa çıktığımızda metrekare fiyatlarımız 5 bin 150 lira civarındaydı. Şimdi ise 6 bin 400 lira civarına kadar çıktı. Bir yılda yüzde 25 prim yaptı. Metrekaresi 5 bin liradan başlayıp da bir yılda 700 konut sanat başka bir proje bulamazsınız. 


Vadistanbul’un hemen dibindeki orman avantajı var. Güneş alan güney cephe talebi ile kuzeydeki ormana bakan cephe talebi nerdeyse başa baş gidiyor. Bittiğinde Vadistanbul’da metrekare fiyatları 3600 ile 4100 dolar arasında bir seviyeyi bulur.”


İbrahim Acar/Yeni Akit


Geri Dön