26 / 04 / 2024

Vahit İpekçi: Cevahir'den büyük AVM açılmayacak

Vahit İpekçi: Cevahir'den büyük AVM açılmayacak

Cevahir AVM Genel Müdürü Vahit İpekçi'ye göre, kent içinde hiçbir zaman daha büyüğü açılmayacak



Cevahir Alışveriş Merkezi, Türkiye'nin en Büyük şehir içi AVM'si olma özelliğini koruyor. Genel Müdür Vahit İpekçi'ye göre, kent içinde hiçbir zaman daha büyüğü açılmayacak.

Cevahir Alışveriş Merkezi, magazin basınını barındıran alışveriş merkezlerini rakibi olarak görmüyor. Yenilikleri ve farklılıkları Cevahir Alışveriş Merkezi'nin Genel Müdürü Vahit İpekçi'ye sorduk.

■ Cevahir'i nasıl geliştirmek istiyorsunuz?

Büyüklüğümüze yakışır bir şekilde, müşterilerimize, beşinci yılımız  şerefine ilk defa yılbaşında beş araba birden veriyoruz. Hemen arkasından 14 Şubat'ta da araba vermek istiyoruz. İçerisi çok geniş olduğundan sergileme olanağına sahibiz. Bir meydan olma yolunda yol katediyoruz. Bazı sokak aktivitelerine ağırlık veriyoruz. 3 gün boyunca sokak çalgıcıları AVM'mizde müziklerini icra edecekler.

■ Cevahir Alışveriş Merkezi'ne rakip gördüğünüz başka bir AVM var mı?

Şehir içindeki Avrupa'nın en büyük, Avrupa'nın altıncı  büyük ve hala Türkiye'nin en büyük alışveriş merkeziyiz. Şehir içinde de hiçbir zaman daha büyüğü açılmayacaktır diye düşünüyorum. Magazin basınına çıkmak isteyen ünlüler başka bir yere gidiyor. Gerçekten alışveriş yapmak isteyenler ise buraya geliyor. Çünkü bizim kapıda bekleyen kadrolu magazin muhabirlerimiz yok. Dolayısıyla gerçekten bir ünlü, alışveriş yapmak istiyorsa buraya geliyor. Rahatça alışverişini yapıyor, yemeğini yiyor. Burada kendini omuz omuza bir mücadelede bulmuyor. Biz sadece A ve B grubuna hitap eden alışveriş merkezi değiliz. Bunu hedefleyen, magazin basınını bünyesinde barındıran alışveriş merkezleri bizim rakibimiz olamaz. Biz geniş koridorlarımızda dikkat çekmeden huzurlu alışveriş yapılsın istiyoruz.

■ Cevahir AVM, Türkiye'yi yeni markalarla tanıştırdı. Yine Cevahir'de farklı yabancı markalar görebilecek miyiz?

Rekabet olduğundan bu konuda çok fazla konuşmuyorum. Ama yabancı markalarla görüşüyoruz. Eminim ki, 2010 senesinde övüneceğimiz markaları Cevahir'in bünyesinde göreceğiz.

■ Sigara yasağından etkilendiniz mi?

Biz bu konunun üstünde hassasiyetle duruyoruz. Hiçbir yerde kaçamak bile olmuyor. Ancak bunun bir çaresini de bulmak gerekiyor. Mimari olarak sahip olduğumuz teras avantajımızla misafirlerimizi ve çalışanlarımızı memnun etmek için sigara içilebilecek alanlar yarattık.

■ Bu kadar çok alışveriş merkezinin olması İstanbul için gerekli mi?

Yerini doğru saptadıktan sonra gerekli olduğunu düşünüyorum. İstanbul'da her bin kişiye 100 metrekare alışveriş merkezi düşüyor. Ama birbirine bir kilometre uzaklıkta, neredeyse sırt sırta yenilerinin açılmasını doğru bulmuyorum. Ama İstanbul daha çok su götürür. Bence AVM'ler meydan sorununu ortadan kaldırıyor. Yeni Taksim meydanı, Cevahir'in önü oldu. Burası aynı zamanda bir buluşma merkezi.
Sejda Olcaş/Cadde


Geri Dön