19 / 04 / 2024

Zafer Akçığ: İstanbul'da 7'den büyük deprem olacak!

Zafer Akçığ: İstanbul'da 7'den büyük deprem olacak!

Prof. Dr. Zafer Akçığ, "İstanbul için 7'den büyük bir deprem olacağı yüzde 90. İzmir için de ortalama 6,5 şiddetinde deprem olabilir" iddiasında bulundu Pro£ Dr. Zafer Akçığ'ın açıklamaları korkuttu...



Prof. Dr. Zafer Akçığ, "İstanbul için 7'den büyük bir deprem olacağı yüzde 90.  İzmir  için de ortalama 6,5 şiddetinde deprem olabilir" iddiasında bulundu Pro£ Dr. Zafer Akçığ'ın açıklamaları korkuttu. 


Ceren Atmaca İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, "Maalesef başımız belada. İstanbul için 7'den büyük bir deprem olacağı yüzde 90. İzmir için de ortalama 6.5 şiddetinde deprem olabilir" dedi. Ege-Koop Genel Başkam Hüseyin Aslan, geliştirdikleri 'Kordon Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında çalışma yaptıklan 'Muhtemel Depremlerde Zeminin Sismik Davranışları' araştırmasını Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ ile yaptıkları toplantıda paylaştı. Türkiye'de ilk kez Kordonboyu'nda ve 2. Kordon'da liman ile Gündoğdu Meydanı arasında kalan kesimde 50-100 metre aralıklarla ve bin 200 metre derinliğe kadar yapılan inceleme sonucunda, bölgenin ciddi afet riski altmda olduğu belirtilirken, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, İzmir ve İstanbul'da öngörülen deprem risklerini anlattı. 


Akçığ, şöyle konuştu: "İzmir'de deprem en fazla 6.6'ya, 6.8'e çıkmış. Milattan önceden beri İzmir üç defa yıkılmış. Maalesef başımız belada. Seferihisar'dan Seferihisar fayı geliyor ve Karaburun'un doğusundan devam ediyor. Tuzla fayı, Seferihisar'ın tam tersinden geliyor. 


Devam edip, limana geliyor. İzmir fayı da limana geliyor. Bunlar bir yerde kesişiyorlar ve birbirlerini tetikleyecek faylar. İstanbul'a geldiğiniz zaman 7'nin üzerindeki her rakam benim için doğrudur. Sadece İstanbul için değil o yöre için 7'den büyük bir deprem olacağı yüzde 90. İzmir için de ortalama 6,5 şiddetinde deprem olabilir." 



Türkiye Gazetesi 


Geri Dön