28 / 03 / 2024

Vakıf GYO ve Halk GYO'dan Sancaktepe'de 1,307 konutluk yeni proje!

Vakıf GYO ve Halk GYO'dan Sancaktepe'de 1,307 konutluk yeni proje!

Vakıf GYO ile 98 dönümlük Sancaktepe arazisinde 1307 konutluk proje geliştirecek Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, “Metro hattı içindeki bölgede nüfus yoğunluğu oluşuyor. Bu yıl içerisinde projeye başlayacağız” diye konuştu



Yolculuk süresini 27 dakikaya indirecek 22 kilometrelik Üsküdar – Sancaktepe metrosunun tamamlanmaya yaklaşmasıyla birlikte önemli bir nüfusa ev sahipliği yapması beklenen, Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin proje geliştirmek için yarıştığı İstanbul’un Sancaktepe bölgesinde Halk GYO ve Vakıf GYO da yerlerini aldı. İki ortaklık geçen yıl 110 milyon liraya satın aldıkları Sancaktepe arazisi üzerinde 1037 konut hayata geçirecek.


BU YIL YAPIMA BAŞLAYACAKLAR


İnşaat işlerine bu yıl başlanılmasının planlandığı 17 blokluk projeye ortaklığın 150 milyon lira yatırması öngörülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED Başvurusu’na yönelik olarak yapılan başvuruya göre Sancaktepe projesinde 561 tane 2+1, 442 tane 3+1 ve 34 tane de 4+1 dairenin bulunması planlanıyor. İstanbul’un gayrimenkul sektör hareketleri incelendiğinde Ümraniye, Sancaktepe ve Maltepe gibi bölgelerin dikkat çektiğini anlatan Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, bu yıl içerisinde Sancaktepe projesine başlayacaklarını söyledi. Halk GYO olarak İstanbul Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşı olduklarının altını çizen Şimşek, “Finans Merkezi’nin hayata geçmesi sonrası bölge ve çevresinde oluşması muhtemel konut talebini değerlendirme yönünde de fizibilite çalışmalarını yaptık. Metro hattı içerisinde yer alan Sancaktepe bölgesinde nüfus yoğunluğu oluşuyor. 2014 yılı sonuna doğru Vakıf GYO işbirliği ile bölgede yer alan 98 bin metrekarelik arsanın alımını 110 milyon lira bedelle gerçekleştirdik. ÇED Raporu sonrası inşaat ruhsat başvurusunu yaptık ve projeye yıl içerisinde başlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


FİNANS MERKEZİ’NE RUHSAT BAŞVURUSU


Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi’nde 34 ve 46 katlı 2 kule ve 8’er katlı 3 bina hayata geçireceklerini anlatan Kazım Şimşek, “Projeyle ilgili olarak ruhsat başvurumuzu yaptık” diye konuştu.


Ünsal Ereke-Habertürk


Geri Dön