25 / 04 / 2024

VakıfBank ikinci el konut kredisi faizleri düştü!

VakıfBank ikinci el konut kredisi faizleri düştü!

Sıfır konut alımları için en düşük faiz oranını sunan VakıfBank, ikinci el konut talepleri içinde konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı...



Geçtiğimiz hafta tabela konut kredisi faizlerinde indirim gerçekleştiren VakıfBank bu hafta itibariyle konut için kredi faiz oranlarında bir indirim daha uğurladı.

Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım Bankası yeni yıl itibariyle sıfır konut alımlarını desteklemek için ilk kez satışa sunulan konutlarda kredi faiz oranlarını yüzde 0.79’a çekmişti. Tüm kamu bankalarında ikinci el konut talepleri yüzde 0.99 faiz oranı ile karşılanırken özel bankalarda bu oran yüzde 0.89’a kadar düşüyordu.

VakıfBank bugün itibariyle ikinci el konutlar için uyguladığı kredi faiz oranlarında indirime gitti. Faiz oranlarını 6 puan aşağıya çeken banka aylık yüzde 0.93 faizle kredi kullandırmaya başladı. 15 yıl vadeye kadar tüm taleplerde aynı faiz oranını kullandıran banka 10 yıl üstü ikinci el konut taleplerinde en düşük konut kredisi faiz oranı kullandırmaya başladı.

VakıfBank Konut Kredisi Hesaplama

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; VakıfBank ikinci el konut için 100.000 TL tutarda 15 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde bankaya vade sonunda ödenen toplam miktar 2016.400 TL oluyor. Kredinin aylık taksitleri ise 1.150 TL’ ye denk geliyor.


Geri Dön