26 / 04 / 2024

İkinci el konut kredisi faizleri ne oldu?

İkinci el konut kredisi faizleri ne oldu?

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyasında değişiklik yapıldı. Yeni güncellemeyle ikinci el konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte konut kredisi faiz oranları hakkında detaylar...



'Konut kredileri yükseldi mi? Konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?' sorularının cevapları konut almak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 

A Haber'de yer alan habere göre; kamu bankaları tarafından başlatılan konut kredisi faiz oranları konut sahibi olmak isteyen, hayal kuran vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Konut kredi faiz oranlarında değişiklik yapıldı. Peki, Konut kredileri yükseldi mi? Konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte konut kredisi faiz oranları hakkında detaylar...

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DEĞİŞTİ Mİ?

Açıklandığı 2 Haziran tarihinde vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları yükseldi. İkinci el konut satın almayı düşünen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Önceden açıklanan ve 0.74 olarak belirlenen konut kredisi faiz oranları 0.79'a yükseldi. Vade sürelerindeki değişikliklerle beraber konut kredisi konusunda birinci el konutlar çok daha avantajlı oldu.

KONUT KREDİSİ VADESİ NE KADAR?

Vatandaşların merakla araştırma yaptığı konut kredileri yükseldi mi sorusunun yanı sıra vade süreleri de merakla araştırılıyor. Konut kredisi vadeleri azami 180 ay iken yapılan değişiklikler ile beraber 120 aya düşürüldü. 12 ay geri ödemesiz konut kredisi dönemi de ikinci el konutlar için sona erdi. Bu durumda yeni bir konut satın alacak vatandaşlar için ikinci el konutlar yerine birinci el konutlar çok daha avantajlı hale geldi. 

Konut kredisi faiz oranları, vade süreleri ve 12 ay geri ödemesiz dönem ile alakalı yapılan düzenlemelerin; yeni yatırımların harekete geçmesi ve deprem riskine karşılık yeni evlere talep oluşturulması için yapıldığı tahmin ediliyor. Birinci el / sıfır konutlar için kamu bankaları tarafından azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0.64 faiz oranı ile konut kredisi kredi imkanı sunuluyor. 

Birinci el konutlar için de ödemesiz dönem kalkmış olsa da bazı bankalar 3 ay ödemesiz dönem fırsatı sunuyor. İkinci el konut satışları 2020 Haziran ayına bakıldığında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 245 artış ile 131 bin 380 rakamlarına ulaştı. İstanbul'daki konut satışlarına bakıldığında ise ikinci el satışların payı yüzde 71.3 olarak görülüyor. Konut kredisi faiz oranları değişikliğinin vatandaşların konut tercihlerinde etkili olacağı öngörülüyor. 

Konut kredisinde avantaj 1.elde!

Ev alacaklar dikkat! Şu an doğru zaman mı?


Geri Dön