29 / 03 / 2024

Vakıfbank Spor Sarayı ne zaman açılıyor?

Vakıfbank Spor Sarayı ne zaman açılıyor?

Üsküdar Bağlarbaşı’nda hayata geçirilen Vakıfbank Spor Sarayı projesi ne zaman bitecek? Vakıfbank Spor Sarayı Üsküdar’da ne zaman açılıyor? Vakıf Bank Spor Salonu’nda neler olacak? Vakıfbank Spor Sarayı inşaatında son durum ne? İşte cevaplar…



Vakıfbank Spor Sarayı ne zaman açılıyor?


Vakıfbank  Spor Sarayı projesinde inşaat çalışmaları hızlandı. Üsküdar’ın Bağlarbaşı Semti’nde, Üsküdar Cumhuriyet Caddesi Vakıf Sokak üzerindeki arazide inşa edilen Vakıfbank Spor Sarayı, İETT Bağlarbaşı Kültür Merkezi ve Ulaşım Müzesi, Bağlarbaşı Spor Kulübü  ve 2015 yılında hizmete açılması planlanan Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy - Sancaktepe Metro Hattı’nın Bağlarbaşı durağına yakın bir lokasyonda yer alıyor…


Vakıfbank Spor Sarayı ne zaman açılıyor?



Düğmeye ne zaman basıldı?


Üsküdar Bağlarbaşı Vakıfbank Spor Sarayı projesi için imzalar, 31 Ocak 2014 tarihinde Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Üsküdar Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Kara ve VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren’inde bulunduğu törende atıldı.



Vakıfbank Spor Sarayı ne zaman açılıyor?



Vakıfbank Spor Sarayı’nda neler olacak?


Toplam 7 bin 262 metrekare arsa üzerine inşa edilecek yaklaşık 33 bin 300 metrekare kapalı alanlı VakıfBank Spor Sarayı projesinde, çok amaçlı spor salonunun yanı sıra 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, cimnastik salonu, 2 voleybol salonu, çok amaçlı salon, kamp merkezi, serbest spor alanları, SPA merkezi, idari birimler ve 250 araçlık otopark bulunacak. 


Bu proje ile dünya voleybol standartlarında inşa edilecek spor salonu toplam 2500 kişilik kapasiteye sahip olacak. Üsküdar Bağlarbaşı’ndaki VakıfBank Spor Sarayı Projesi’ndeki tesisler aynı zamanda tüm Üsküdarlılar’a ve İstanbullular’a açık olacak.


Serbest spor alanlarında genel fitness merkezi, spinning salonu, pilates salonu, step-aerobik, squash salonu bulunurken masa tenisi, boks kulübü, yakın dövüş sporları salonu da hizmete açılacak. Ayrıca rehabilitasyon merkezi de sporcu sağlığı için tüm çalışmaları gerçekleştirecek. 50 kişilik basın tribünü, soyunma odaları, basın toplantı odası, VIP alanları ile 2016 yılında Türk sporunun hizmetine sunulacak.


Vakıfbank Spor Sarayı kaça mal olacak?


VakıfBank, Üsküdar Belediyesi ile yapılan anlaşma sonucunda yaklaşık 40 milyon TL’nin üzerinde maliyetle gerçekleşecek olan tesislerin 25 yıllık kullanım hakkına sahip olacak. 


Vakıfbank Spor Sarayı inşaatında son durum ne?


Vakıfbank Spor Sarayı projesinde hafriyat çalışmaları sürüyor. Hafriyatın ardından temel atma ve kat çıkma çalışmaları başlayacak.


Vakıfbank Spor Sarayı ne zaman tamamlanacak? Ne zaman açılacak?


Bağlarbaşı Vakıfbank Spor Sarayı’nın bir sonraki sezonun başlayacağı Ekim 2015 tarihine yetiştirilmesi planlanıyor.


Geri Dön