25 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğünden AVM!

Vakıflar Genel Müdürlüğünden AVM!

Başbakanlık'a bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, gelir sağlamak için AVM işine girdi. Maltepe'de Atik Valide Sultan Vakfi'na ait araziye 5 katlı AVM ile otel inşa edilecek.



Başbakanlık'a bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, gelir sağlamak için AVM işine girdi. İstanbul Maltepe'de mülkiyeti Atik Valide Sultan Vakfi'na ait araziye 5 katlı AVM ile 9 katlı otel inşa edilecek. Yaklaşık 50 dönümlük arazi için imar planlarında belirlenen yapılaşma koşullan da yapılacak AVM ve otel projesi ile kat kat aşılacak. 


Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Küçükyalı Alışveriş Merkezi ve otel projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu sunuldu. Bakanlık dosyayı inceleyerek "Olumlu" karan verdi. Karar ve nihai ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik İstanbul 11 Müdürlüğü'nde 5 Aralık'ta askıya çıktı. 49 bin metrekarelik arazi için 1/1000 ölçekli imar planında yükseklik serbest bırakılmış, emsal maksimum 1.75 olarak belirlenmişti. ÇED dosyasına göre üzerinde hiçbir yapılaşma bulunmayan vakıf arazisine 214 bin metrekare inşaat yapılacak. Bu rakam belirlenen 1.75'lik emsalin 2 katına çıkıldığım gösteriyor. Proje 5 katlı bir AVM, 228 odalı 9 katlı bir otel ve tamamı kapalı 5 katlı bir otoparktan oluşuyor. AVM için 103 bin 670 metrekare, otel için 94 bin 230 metrekare, otopark için 16 bin metrekare inşaat yapılacak. 


Mülkiyeti Atik Valide Sultan Vakfi'na ait olan arazideki inşaatın yatırım bedeli 220 milyon lira. Projenin ekonomik ömrü ortalama50 yıl olarak öngörülüyor, inşaatın 2 yıl sürmesi planlanıyor. Proje yap-işlet devret modeline göre Tarabya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılacak.



Özlem Güvemli / Cumhuriyet




 


Geri Dön