19 / 04 / 2024

Vali Mutlu Tuzla'da kamu yatırımlarını inceledi!

Vali Mutlu Tuzla'da kamu yatırımlarını inceledi!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla ilçesindeki kamu yatırımlarını denetledi. Vali Mutlu’nun programına eşlik eden Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İl Özel İdaresi bütçesiyle yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi...




Tuzla'daki incelemeleri kapsamında önce Tuzla Kaymakamı Çalışır'ı ziyaret eden Vali Mutlu, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Mutlu’nun programına bir süre eşlik eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçede İl Özel İdaresi bütçesiyle yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, beraberindeki heyetle birlikte Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin atölye inşaatını inceledi. Burada öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet edip, okulu gezen Mutlu, ardından Evliya Çelebi Mahallesindeki anaokulu inşaatını inceledi. Vali Mutlu'nun bir sonraki durağı İstasyon Mahallesi'ndeki ilkokul inşaatı oldu. Buradan Tuzla Şifa Aile Sağlığı Merkezi'ne geçen Mutlu, yapılan güçlendirme çalışmalarını yerinde denetledi.


Tuzla futbol sahası inşaatını da inceleyen Vali Mutlu, Tuzla Spor Kulübü tesislerini de ziyaret etti. Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet çabuk ve yönetim kurulu üyeleri, tesis müdürü Zekeriya Tutar ile birlikte Tuzla Spor U13 ve U19 takımlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Mutlu, buradan Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi inşaatına gitti. Vali Mutlu'nun son durağı inşaatı yüzde 90 oranında tamamlanan İstanbul Valiliği Tuzla Afet Yönetim Merkezi ve Kızılay’ın 10 bin metrekarelik alana kurulu Tuzla-Akfırat Ana Lojistik Deposu oldu. Mutlu'ya buradaki incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Günay Özdemir ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gökay Atilla Bostan da eşlik etti.


İnşaatlar ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Hüseyin Avni Mutlu, incelemeleri sırasında ortaokul birinci sınıf arkadaşı Aykut Digiş ile 45 yıl sonra tekrar karşılaştı. İnşaatlarda çalışan işçiler ve ilçe esnafıyla da sohbet eden Mutlu, gezisi sırasında Kunduracı Halit Okçu'yu da ziyaret etti. İncelemelere Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya da katıldı.


İha


Geri Dön