29 / 03 / 2024

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 34 köy yolu ulaşıma kapalı!

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 34 köy yolu ulaşıma kapalı!

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte bir süre önce etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 34 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.



   İl Özel İdaresi ekiplerince, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, çalışmaların özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerinde güçlükle sürdürüldüğü ifade edildi. 


     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray yolunda halen ulaşım sağlanamadığını, bölgede çalışmaların devam ettiğini bildirdi. 


     Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını belirten Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de hafta sonuna kadar yağış beklenmediğini kaydetti. 

     Yetkililer, yaşanabilecek çığ olaylarına ve soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

     

     -Bitlis, Muş, Hakkari- 

     

     Halen 13 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis ile 36 köyle ulaşımın sağlanamadığı Muş ve 7 köy yolunun kapalı olduğu Hakkari'de de yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin başlattığı çalışmalar sürüyor. 


AA


Geri Dön