25 / 04 / 2024

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 195 köy yolu ulaşıma kapandı!

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 195 köy yolu ulaşıma kapandı!

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 66, Bitlis'te 74, Hakkari'de 30 ve Muş'ta 25 köyle halen ulaşım sağlanamıyor



   Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte günlerdir süren ve önceki gün akşam saatlerine kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 66 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. 

     İl Özel İdaresi ekiplerinin, yolların ulaşıma açılması için başlattığı çalışmaların devam ettiği, kar yağışı ve tipinin etkili olduğu bölgelerde çalışmaların güçlükle yürütüldüğü kaydedildi. 

     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray ile Hakkari-Şırnak ve Muş-Kulp karayollarında ulaşım sağlanamadığını bildirdi. 

     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise il genelinde kuvvetli buzlanma, don olayı ve muhtemel çığ hadiselerine karşı tedbirli olunması gerektiğini ifade etti. 

     

     -Bitlis- 

     

     Bitlis'te etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 74 köyle ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 2,5 metre, yüksek kesimlerde ise 3 metre olarak ölçüldüğünü vurgulayan yetkililer, İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını 10 ekiple yürüttüğünü söyledi. 

     

     -Hakkari- 

     

     Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde halen 30 köyle ulaşım sağlanamadığı belirtildi. 

     Kentte kar yağışının durmasıyla karla mücadele çalışmalarına başlayan İl Özel İdaresi, Karayolları 114. Şube Şefliği ve belediye ekipleri ise çalışmalarına devam ediyor. 

     

     -Muş- 

     

     Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür de kentte 25 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğuna değinerek, ekiplerin karla mücadele çalışmaları için seferber olduğunu söyledi. 


AA


Geri Dön