16 / 04 / 2024

Van Gölü için 100 milyon liralık arıtma tesisi yapılıyor!

Van Gölü için 100 milyon liralık arıtma tesisi yapılıyor!

Büyükşehir Belediyesi Van Su ve Kanalizasyon İdaresinden (VASKİ) yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yıllardır beklediği arıtma tesisinin tam kapasite ile çalışması için düğmeye basıldı. 



İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, masmavi görüntüsü, sodalı suyu ve sahilleriyle kenti ziyaret eden turistlerin hayran kaldığı Van Gölü'nün daha da kirlenmesinin önüne geçmek amacıyla 100 milyon liralık proje hayata geçirmek adına çalışmalarına başlıyor. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Atık suyun yüzde 30'unu arıtabilen, kalan kısmını direkt göle deşarj ederek kirliliğe neden olan mevcut arıtma tesisi, yeni ihale ile tam kapasiteyle çalıştırılarak, 1 milyon nüfusa yetecek seviyeye ulaşması sağlanacak.

 

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Van'ın yıllardır beklediği projenin hayata geçirileceğini bildirerek, şunları söyledi; "Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu'nun büyük emekleri ile bugünlere gelindi. Artık Van Gölü hep mavi kalacak. Vanlılara bu büyük proje hayırlı olsun. Yıllardır ihmal edilen büyük bir çevre kirliliğinin önüne geçilmiş oldu. VASKİ bundan sonra da yeni projeleri ile Van'ın geleceğini şekillendirmek için çalışacak."  


Geri Dön