26 / 04 / 2024

Van'da 11.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Van'da 11.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Van İpekyolu'nda yer alan arsayı 11 milyon 275 bin TL bedelle satışa çıkardı. 



Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Van İpekyolu'nda yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 11 milyon 275 bin TL olarak belirlendi.

Van da 11.3 milyon TL ye satılık arsa!

1-Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazın satış ihalesi 2886 sayılı Kanunun 36. Maddesine göre belirtilen tarih ve saatte Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdür odasında (Erenkent Mah. Yeni Toki 1. Cad. No:18 EDREMİT/VAN) toplanacak komisyon huzurunda ihalesi yapılacaktır. (Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uygun oturma düzeni sağlanarak, maske takma zorunluluğu bulunmaktadır.)
2-2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine göre Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.
2.1-Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.
2.2-Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.
2.3-Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
2.4-Dış zarfların açılması ile İç zarfların açılması ve son tekliflerin alınma işlemi 2886 sayılı Kanunun 39. ve 40. maddelerine göre yapılacaktır.

Van da 11.3 milyon TL ye satılık arsa!

3- İhalelere iştirak etmek isteyenlerin;
a) İhalelerin başlangıç saatine kadar isteklilerin yatıracakları geçici teminat makbuzu veya 2886 sayılı Kanuna göre düzenlenmiş geçici teminat belgesi,
b) Yasal yerleşim yeri sahibi olduğuna ilişkin belge (İdaremizden de temin edilebilir. )
c) Gerçek kişilerin TC kimlik numarasını, tüzel kişilerin de vergi kimlik numarasını gösterir belge.
d)Tebligat için Türkiye' de adresini  gösterir yazılı beyanı (örneği  İdaremizden temin edilebilir.)
e) Özel hukuk tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasıdan yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yılı içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir vekaletnameyi vermeleri gerekmektedir.
4- İhale ile ilgili Şartnameler mesai saatleri içerisinde Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.  
5-Hazine taşınmaz mallarının satışı her türlü  vergi, resim ve harçlardan muaftır. Ayrıca satış tarihinden itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisine tabi değildir.
6-Satılacak taşınmaz mallar için istenilmesi halinde alıcılar tarafından ihale bedeli defaten ödenebileceği gibi, 4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5 inci maddesi ile Bakanlığımızın 313 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğinde belirtilen taksitlendirme limitlerine göre taksit süresi ve sayısı belirlenerek 1/4 ü peşin kalan kısmı ise kanuni faiz uygulanmak suretiyle eşit taksitler halinde ödenebilir.
7-Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaştırılması şarttır. Postada  meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare ve Komisyonca  herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir.
8- İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
9- Hazine taşınmazlarının, satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanım izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından 10.000.000,00 TL 'yi aşan kısmı için % 0,25 (Onbindeyirmibeş) oranında işlem bedeli alınacaktır.

Ayrıca, ihale ile ilgili bilgiler http://www.milliemlak.gov.tr ve  https://van.csb.gov.tr/  adreslerinden de  öğrenilebilir. Telefon : (0432) 216 30 78                 

İLAN OLUNUR


Geri Dön