24 / 04 / 2024

Van'da kullanılmayan tesis okula dönüştürüldü!

Van'da kullanılmayan tesis okula dönüştürüldü!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin (TÜRMOB) deprem sonrası meslek grupları için yaptırdığı prefabrike tesis, atıl duruma gelince 11 derslikli okula dönüştürüldü



    TÜRMOB tarafından deprem sonrası ildeki meslek guruplarının kullanımı için Eminpaşa Mahallesi'nde yaptırdığı 750 metrekarelik prefabrike tesis, meslek gruplarının kendi ofislerine geçmesiyle atıl duruma geldi. 

     Van Eğitim Derneği'nin tesisi okula çevirme talebinin TÜRMOB tarafından onaylanması üzerine, tesis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi. 

     Devir işlemi sonrası tesiste onarım, tadilat ve düzenleme çalışması yapan Van Eğitim Derneği, binayı 11 derslikli okula dönüştürerek eğitime kazandırdı. 

     Van-Türkiye Yardımseverler Derneği Anadolu Lisesi adını alan okulun açılış kurdelesini kesen Vali Münir Karaloğlu, kentte yaşanan depremlerde 66 okul'da bin 15 dersliğin kullanılamaz hale geldiğini anımsattı. 

     Bu okulların yerine, 133 yeni okul yapıldığını vurgulayan Karaloğlu, dersliklerden bir kısmının bittiğini, bir kısmının ise inşaat aşamasında olduğunu kaydetti. 

     ''Depremdeki maddi kayıplarımızın yerine daha iyisi konuldu, konuluyor. Ama maalesef kaybetmiş olduğumuz 76 öğretmenimiz ve 644 vatandaşımızı geri getirme şansımız yok. Van Eğitim Derneği, 2009 yılında teşviklerimizle kurulan bir dernek. O zamandan beri güzel faaliyetlere imza atıyor. Biz bu derneğimizi önemsiyoruz. İlimizde yaşayan her vatandaşımızın da bu dernekle irtibatta olmasını, maddi ve manevi olarak destek vermesini bekliyoruz'' diye konuştu. 

     Van Eğitim Derneği Başkanı Yakup Simeklioğlu ise derneğin son üç yılda kentteki eğitim için yaptığı faaliyet ve hizmetleri anlatarak, eğitime katkılarının artarak devam edeceğini belirtti. 

     Açılışa Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, sivil toplum örgüt temsilcileri ile dernek üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 


AA


Geri Dön