26 / 04 / 2024

Van'daki 14 çadır kent kaldırıldı! Halk konteynerlere geçti!

Van'daki 14 çadır kent kaldırıldı! Halk konteynerlere geçti!

Van'ı vuran çifte deprem sonrası kent merkezi ile Erciş'te kurulan 14 çadır kent, konteynır kentlerin gelmesiyle kaldırıldı. Kurulan 34 ayrı konteynır kentte şu an 155 binden fazla depremzede yaşıyor



Van'da meydana gelen depremlerden sonra kent merkezi ile Erciş'te kurulan ve 25 bin kişinin barındığı 14 çadır kent, konteynır kentlerin devreye girmesiyle kaldırıldı. Vali Yardımcısı Atay Uslu, 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerin ardından vatandaşların geçici barınması için toplam 71 bin 500 çadır dağıtıldığını söyledi. Vatandaşların yaklaşık 3 ay çadırda kaldığını ifade eden Uslu, geçici barınmanın ikinci etabı olan konteynır kentlerin devreye girmesiyle depremden sonra 14 çadır kentin tamamının kaldırıldığını vurguladı.

34 KONTEYNIR KENT
Atay Uslu şu bilgileri verdi: "Vatandaşlarımızdan evleri yıkık ve ağır hasarlı olanlar, konteynır kentlere yerleştirildi. Evleri az hasarlı olanlar ise kendi evlerine döndü ve çadır kentler tamamen kaldırıldı. Geçici barınmanın ikinci etabı için il genelinde 28 bin 500 konteynır planlanmıştı. Şimdiye kadar 26 bin konteynır geldi. Bunlardan 6 bini köylere, 5 bin'i Erciş'e diğerleri de kent merkezinde kuruldu. Sonuç olarak il genelinde 34 ayrı konteynır kent kuruldu. Bu 26 bin konteynırda şimdi 155 binden fazla vatandaşımız barınıyor."

180 BİN KİŞİ YAŞAYACAK
Vali Yardımcısı Atay Uslu, 28 bin 500 konteynırın tamamının kurulmasının ardından konteynır kentlerde kalanların sayısının 180 bini bulacağını belirterek, "Bu konteynır kentler birer şehir gibi. Konteynır kentlerde kalan vatandaşların ihtiyaçları için kreş, ana sınıfı, sağlık merkezi, kültürel ve sosyal etkinlik çadırları kuruldu. Yakın zamanda marketler de açılacak" dedi.

Sabah


Geri Dön