26 / 04 / 2024

Van'daki hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak!

Van'daki hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak!

Ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını söyleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak." dedi...



Merkez üssü İran’ın Hoy kenti olan 5,9'luk depremin hasar verdiği Van Başkale'de mahallelerde devletin tüm imkanları, yaraların sarılması için seferber ediliyor.

Depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen ekipler, depremzedelerin başta geçici barınma, yemek ve sağlık olmak üzere ihtiyaçlarını en kısa sürede gidermek için tam gaz çalışıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bölgedeki çalışmaları takip eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğündeki Hasar Tespit Koordinasyon Merkezi'nde son durum hakkında bilgi aldı.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun da katıldığı toplantıda, Karayolları, İlbank, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, AFAD ve ilgili kurumlardan görevliler, verilerini Vali Bilmez ve AFAD Başkanı Güllüoğlu ile paylaştı.

Bilmez, ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını ifade ederek, "Hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak." diye konuştu.

Van daki hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak!

"Devletimiz bize sahip çıktı"

Özpınar Mahallesi sakinlerinden Mehmet Kerim Aslan, yaptığı açıklamada, evini ve 30 koyununu depremde kaybettiğini belirtti. 

Aslan, "Depremin ilk gününden bu yana bizi yalnız bırakmayan bakanlarımıza ve valimize çok teşekkür ediyorum. Devletimiz bize sahip çıktı. Çadırlarımızı kurdu. Yemeğimizi ayağımıza kadar getiriyor. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun." şeklinde konuştu.

Devletin en zor günlerinde kendilerine sahip çıktığını aktaran Ethem Aslan da "Depremde ahırım çöktü, 20'ye yakın hayvanım telef oldu. Sağ kalan hayvanlarımız da dışarıdaydı. Sağ olsun yetkililer bugün gelip çadırlarımızı kurdu, hayvanlarımızı ahırlara koyduk. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

Van'da 376 konut, 447 ahır yıkıldı!
 


Geri Dön