26 / 04 / 2024

Varyap, Contemporary Istanbul'a katıldı!

Varyap, Contemporary Istanbul'a katıldı!

Varyap, bu yıl beşincisi düzenlenen ve Türkiye'nin en geniş kapsamlı çağdaş sanat etkinliği Contemporary Istanbul’a, ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim tarafından tasarlanan bir eserle katıldı



 Topluma kazandırılan her bir sanat eserini,  yaşama sunulan en büyük değer olarak gören Varyap, sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam ediyor. Varyap, bu yıl beşincisi düzenlenen ve Türkiye'nin en geniş kapsamlı çağdaş sanat etkinliği Contemporary Istanbul’a, ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim tarafından tasarlanan bir eserle katıldı. Varyap, geçtiğimiz yıl da aynı etkinliğe, onu ressam, dördü heykeltıraş olmak üzere, on dört sanatçının eseriyle katılmıştı.

Türkiye’deki en büyük ve en önemli sanat etkinliği olarak değerlendirilen Contemporary Istanbul‘u, bir inşaat ve gayrimenkul firması olarak önümüzdeki yıllarda da desteklemeye devam edeceklerini belirten Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, “Çünkü biz inanıyoruz ki, bir toplumda değerlerin varlığı, onlara verilen destekle büyür ve gelişir. İnançlarımızın, varlığımızın ve düşündüklerimizin ifadesi olan sanata ve onları var eden sanatçılara destek vermekten son derece mutluluk duyuyoruz” dedi.

Varyap Meridian, heykelin çıkış noktası oldu
Lütfi Kırdar Kongre Sergi Sarayı’nda, 25 - 28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Contemporary Istanbul etkinliğinde, Varyap, ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim’in Varyap standında yer alan heykeli, üst üste gelerek yükselen 160 parçadan oluşuyor.

Heykelin çıkış noktası ise, Varyap Meridian projesi.  Varyap’ın ileride yapacağı işlerin ve yükseleceğinin bir öngörüsü ile heykel, basamak gibi ilerleyen bir akışla tasarlandı. Seçkin Pirim, heykelin ortaya çıkardığı bütünü şöyle tarif ediyor: “Bu heykel, Varyap’ın genel yapısı ve duruşu olan; ilerici, insanı düşünen, her zaman merkez olmayı hedefleyen, öncü ve yenilikçi anlayışının yapıtlaşmış halidir.”

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim’in verdiği bilgiye göre, heykelde beyaz ve mavi renkler kullanıldı. Bu iki renk ise, Varyap’ın insan yaşamına kattığı yapılarda en ön sıraya konulan “doğayla yan yana yürüme” anlayışından esin aldı. Heykel, ilk bakışta bir zıtlık duygusu verse de tersine, Varyap’ı ve hizmet ettiği yaşam olgusunu, iki elin kenetlenmesi gibi, birbirine geçen iki formla betimliyor; birliktelik duygusu, ortaya bir dünya formunu çıkarıyor.

“Sanattan yoksun yapılar çağdaş yaşam alanlarını yansıtamaz.”
Estetik ve sanattan yoksun yapıların, günümüzün yaşam alanlarını yansıtamayacağını söyleyen Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, “Kentsel dönüşüm projesi hayata geçtiğinde, İstanbul’un; Londra, Paris hatta New York gibi mimari bir kimliğe kavuşmuş olacağını belirtti. Mimari bir kimliğin, sanatın katkısı olmadan gerçekleşemeyeceğine dikkat çeken Erdinç Varlıbaş, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Varyap olarak, tüm projelerimize, sanatı entegre etme misyonu ile hareket ediyoruz. . İnsanların evlerine, işlerine girerken veya alışveriş mekanlarında dolaşırken, öncelikle bir sanat eseriyle karşılaşmasını istiyoruz. Hedefimiz, her zaman sanatçıların çalışmalarını mimari ekiplerimizle entegre ederek ve Varyap’ın vizyonu ile birleştirerek, çağdaş yaşam alanları sunmaktır.”


Geri Dön