16 / 04 / 2024

Varyap, Metropol İstanbul projesindeki haklarının yarısını Albaraka Türk’e sattı!

Varyap, Metropol İstanbul projesindeki haklarının yarısını Albaraka Türk’e sattı!

Varyap, GAP İnşaat ile birlikte Ataşehir’de 1.5 milyar liralık yatırımla yapımına devam ettiği Metropol İstanbul projesindeki haklarının yarısını Albaraka Türk’e sattı. Varlıbaş fiyat hakkında bilgi vermedi.



Varyap Başkanı Erdinç Varlıbaş, Metropol projesinde kendi payları olan yüzde 25’lik hakkın yarısına yönelik olarak Albaraka Türk Bankası ile anlaşmaya vardıklarını belirtti. Varlıbaş fiyat hakkında ise bilgi vermedi.


Varlıbaş, “Gelecek dönemde gayrimenkulde finans kuruluşları daha fazla rol oynayacak. Projede 99 dönümlük arsanın sahibi Emlak Konut’un yüzde 43’lük payına karşın, Varyap ve GAP İnşaat’ın yüzde 28’lik payları bulunuyordu. Varyap’ın yarı payına sahip olan Albaraka Türk böylelikle projenin yüzde 14’lük ortağı haline geldi” ifadelerini kullandı. Albaraka Türk’ün kendilerinden önce bu şekilde 11 projeye yatırım yaptığına dikkat çeken Varlıbaş, bankanın özellikle Ortadoğu’da önemli bir satış potansiyeli olduğunu söyledi.


BODRUM PROJESİNE START ALIYOR


Bodrum’da Varyap Yalıkavak Evleri adıyla 30 dönüm alan üzerinde 24 adet özel malikânelik bir site hayata geçireceklerini anlatan Erdinç Varlıbaş, bunun tanıtımını haziran ayında yapacaklarını anlattı. Varlıbaş üst gelir grubuna yönelik hayata geçirecekleri lüks malikânelerin 5 tanesini sattıklarını, projeden toplam 100 milyon dolarlık gelir beklentilerinin olduğunu ifade etti. Varyap olarak son dönemde kentsel dönüşüm faaliyetleriyle ilgilenmeye başladıklarını da anlatan Erdinç Varlıbaş, “Kentsel dönüşüm projesi olarak Bakırköy ve Zeytinburnu’nda yaklaşık 1000 konutluk iki projemiz olacak. Gelecek yıl başlamayı planladığımız projede kent merkezinde dönüşümü sağlayacağız” diye konuştu. 


400 MAĞAZA İÇİN AVM 3200 TALEP ALDI


Metropol İstanbul projesinde 2 ay içerisinde kiralamalara başlayacaklarını anlatan Erdinç Varlıbaş, özellikle AVM alanındaki 400 mağaza için 3200 talep aldıklarını ifade etti. Metropol İstanbul projesinin 200 bin metrekarelik bölümünde inşaatı devam eden AVM’deki mağazalar için çok yoğun talep olduğunu belirten Erdinç Varlıbaş, “Birçok önemli markayı bünyesinde bulunduracak Metropol İstanbul’da Türkiye’ye ilk kez gelecek olan uluslararası önemli markalar da olacak” dedi. Metropol İstanbul’daki bu alışveriş merkezimizin açılışını ise 2015 sonu gibi planlıyoruz” diye konuştu.


Habertürk


Geri Dön